zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om beter te netwerken

19 oktober 2007 - Internet is leuk en erg handig bij het onderhouden van contacten. Maar vroeg of laat zult u ook in real life mensen moeten ontmoeten om het beste uit uw netwerk te halen. Management Today presenteert een paar tips van de kenners voor al uw netwerkactiviteiten.

• Wie wilt u ontmoeten? Het gaat niet alleen om belangrijke mensen; vaak krijg je veel waardevollere hulp van mensen die lager in de keten zitten. Zoek uit wie een bijeenkomst bezoekt, bepaal uw doel en vraag of u met de juiste mensen aan tafel mag zitten. • Ga niet naar een netwerkbijeenkomst als u (even) niet in andere mensen geïnteresseerd bent. Als u het alleen maar over uzelf kunt hebben en niet naar anderen luistert, schiet u zichzelf in de voet. 

• Wees memorabel. Presenteer u op een manier die anderen boeit. Blijf uzelf en praat gepassioneerd over uzelf en uw leven ¯ mensen houden van passie. 

• Geef follow-up. Maak ‘mentale aantekeningen’ tijdens uw contacten met mensen, zodat u later met zinvolle follow-up kunt komen. Dat kan zo simpel zijn als iemand die naar Madrid gaat een tip geven over een restaurant dat u daar kent. 

• Wees geduldig. Een relatie bouwt u niet zomaar op. Meestal gaan er pas dingen gebeuren (van nieuwe business tot een andere baan) in het tweede jaar na uw ontmoeting.


Bron: Management Today, Marketing Online
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
 Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
 Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien netwerkblunders
 Mannen netwerken beter dan vrouwen
 Negen tips om slimmer te netwerken
 
 
reacties
 
Jos Essers  |   | 
19-10-2007
 | 
10:48 uur
Enkele aanvullingen hierop:
Wie wilt u ontmoeten is belangrijker dan hoevéél mensen u wilt ontmoeten. Trek voor elk gesprek niet meer dan tien minuten uit. Na een uur heeft u dus VIJF personen werkelijk gesproken (plus het smeren van de keel)

Persoonlijk heb ik het netwerken ná een uur ook wel gehad. Het is inderdaad net Werken!

Ga niet naar een netwerkbijeenkomst om uw vrienden te zien. Begroet ze, maak een afspraak voor verdere actie, maar ga er niet uitgebreid mee staan praten. U kent ze immers al. Netwerk bijeenkomsten zijn er om NIEUWE mensen te ontmoeten.

Ga met de juiste mensen aan tafel zitten: Nooit doen!!! aan tafel kunt u slechts met twee mensen praten, links en rechts van u. In twintig minuten bent u daarmee klaar. De lunch of diner duurt echter anderhalf uur. Wat doet u in de tussentijd??? Schreeuwen naar de overbuurman?? het is NETWERKEN en niet NETZITTEN!

Wees memorabel. Praat nooit over u zelf, maar stel vragen aan de ander. Laat de ander vertellen en u wordt een boeiende gesprekspartner. Raar maar waar! Twee oren, één mond. Gebruik ze dien overeenkomstig en luister méér dan u spreekt....

Maak aantekeningen: Niet over persoonlijke kenmerken.... snor... hazelip, kaal,lekker ding, maar over wezenlijke dingen. Iemands verjaardag is wezenlijk ook al lijkt het triviaal.

Geef follow up: maak één-op-één vervolgafspraken. Fysieke afspraken en niet een telefoongesprek of skype video.

Wees geduldig. Geduld is een schone zaak, maar als je nét die ene opdracht moet binnenhalen om je target-bonus op te kunnen strijken?? Toch maar geduldig blijven!

Sterkte in het strijdperk
Jos
ronald sluiter - vicre  |   | 
25-10-2007
 | 
15:45 uur
zeker goede tips. aantekeningen zet ik zelf vaak op de achterkant van het visitiekaartje en ook de datum en plaats waar ik die persoon ontmoet heb. Dit is makkelijk als je na een bepaalde periode het visitekaartje tegenkomt. Je weet dan met behulp van deze aantekeningen hoe de ontmoeting was.

Daarnaast heb ik tijdens netwerken gemerkt dat men vaak bezig is met nemen. het gaat juist om geven. Mijn perceptie is dat netwerken bestaat uit jouw netwerk te koppelen met die van een ander. Match mensen waarvan jij denkt dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Geef en je zult zien dat je ooit zult krijgen.... En soms duurt dat een paar jaar. Heb rust....

Bedenk ook van tevoren welke boodschap (elevator pitch) je wilt achterlaten. Hoe wil je dat de mensen jou en je bedrijf herinneren?

Ronald Sluiter
ViCre - Sales & Enterprise Intelligence

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen
Helft Nederlanders vindt dat werkgever meer aandacht moet besteden aan diversiteit en inclusie
Bijbaan moet bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling
Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen
Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’
Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende
CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen
IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
meer top 10