zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Webbedreigingen steeds onzichtbaarder

1 augustus 2007 - Werknemers denken dat ze steeds minder te maken hebben met spam en spyware. Dat is een illusie. De bedreigingen worden steeds minder zichtbaar. Volgens TrendMicro zijn er juist meer webbedreigingen. Dat komt door de toenemende onzichtbaarheid van de steeds geavanceerder wordende gevaren. Dat concludeert de leverancier van antivirussoftware na onderzoek.

Verschillende ervaringen


Ook het bewustzijn van eindgebruikers over verschillende soorten malware verschilt per land. Virussen, spam en spyware zijn wel alom bekend. Werknemers in de Verenigde Staten gaven in het onderzoek aan dat zij het gevoel hadden dat ze tussen 2005 en 2007 minder spam hebben ontvangen dan de jaren ervoor. Opvallend, omdat het merendeel van de eindgebruikers in andere landen juist aangaf meer spam te ontvangen. Ook constateerde TrendLabs, de onderzoeksdivisie van TrendMicro, juist enkele hoge pieken in het aantal spamberichten. 

Imagespam
Vorig jaar zomer werden er volgens TrendLabs erg veel Engelse, Franse en Duitse spamberichten verstuurd. Vorig jaar najaar werden er juist erg veel Japanse spamberichten verstuurd. Volgens TrendMicro is er een logische verklaring voor de schommelingen in de hoeveelheid spam. Imagespam is momenteel erg populair, waardoor er veel spammails tussen de filters doorglipten. 

Illusie
Spyware werd juist minder populair. Het aantal respondenten dat tussen 2005 en 2007 met spyware te maken had, daalde. In Groot-Brittannië daalde het aantal meldingen zelfs van 42 naar 26 procent. De daling van spyware lijkt een illusie. "De daling in spyware-meldingen is het gevolg van steeds geavanceerdere technieken. De complexere en geavanceerde malware zorgt ervoor dat eindgebruikers stiekem geïnstalleerde spyware minder snel herkennen", zegt David Sancho, anti-malware specialist bij TrendLabs. Bijna 50 procent van de eindgebruikers die te maken heeft gehad met spyware geeft aan dat de it-afdeling de problemen had kunnen voorkomen.


Bron: Computable
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven klagen over slechte spamfilters
 Spam op werkvloer blijft een plaag
 Bedrijfscomputers vol met spyware
 Manager vindt beveiliging niet belangrijk
 Nieuwe werknemer moet betere mailinstructies krijgen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10