zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers werken thuis door

1 augustus 2007 - Veel Nederlanders nemen hun werkzaamheden mee naar huis. Een derde deel doet dit af en toe en een even zo groot gedeelte regelmatig of elke dag. Dit is de belangrijkste uitkomst van een internetonderzoek gehouden onder duizend mensen op Monsterboard.nl. De e-mail wordt thuis gecheckt en bijgewerkt, maar ook ander werk wordt voortgezet.

Werk afmaken


Bastiaan Vercouteren van de carrièresite denkt niet dat de uitkomst zorgelijk is. Hij geeft aan dat er naast harde werkers, die zowel op het werk als thuis veel uren maken, ook genoeg mensen zijn die iets eerder naar huis gaan en het werk daar ‘nog even afmaken’. De file ontwijken of op tijd thuis zijn om met het gezin te eten kunnen tevens goede redenen zijn.
Een eerder gehouden onderzoek uitgevoerd door Ernst & Young, wees uit dat zeven procent van de bedrijven haar werknemers stimuleert om op regelmatige basis vanuit huis te werken.


Bron: P&O Actueel
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer thuiswerken tegen verkeersinfarct
 Hoog opgeleid thuiswerk neemt toe
 Hoe thuis voelt u zich op uw werkplek?
 Thuiswerkers zijn beter gehumeurd en productiever
 
 
reacties
 
Trojan  |   | 
1-08-2007
 | 
13:24 uur
Wordt het niet eens tijd dat werknemers en werkgevers hier duidelijke afspraken over maken? Ik snap best dat sommigen de tijd en de ruimte hebben om thuis gewoon door te werken, maar die vlieger gaat lang niet altijd op. Werk en prive komen steeds meer op gespannen voet te staan en overwerk is zo onderhand niet langer een vraag/verzoek van de werkgever, maar het is een verwachting waarmee in de bugetering rekening wordt gehouden.

Het lijkt mij niet zo raar als er eens een duidelijk compensatiesysteem wordt opgezet om hen die overwerken te belonen. Op die manier kan een bedrijf ook beter zien wie de tijd, ruimte en motivatie heeft om over te werken en wie daar geen tijd, ruimte en/of motivatie voor heeft. Ik bedoel; allemaal even goede vrienden, maar voor niets gaat alleen de zon op. Altijd maar doorwerken om je baas tegemoet te komen zonder te weten wat dat oplevert is stelen uit je eigen portemonee.

Mijn baas verwacht van mij dat ik 15min voor werktijd aanwezig ben, zonder dat ik daarvoor wordt betaald. Daarnaast verwacht hij ook dat ik bijna iedere dag 2 uur overwerk in ruil voor vrije uren, maar die kan ik natuurlijk nooit opnemen want ik werk niet voor niets iedere dag 2 uur over. Ik verkoop mijn diensten aan mijn baas en zoals hij geld krijgt voor zijn diensten, verwacht ik gewoon geld te krijgen voor mijn diensten. Ik kom niet naar mijn werk voor vrije uren die ik nooit kan opnemen. Die kan ik wel laten uitbetalen, maar dan betaal ik weer een smak geld aan de belastingdienst.

Ik krijg bij dit onderwerp een zeer ongemakkelijk gevoel en ik heb regelmatig het idee dat werknemers massaal worden beroofd van hun vrije tijd en/of geld. Het voelt een beetje als een gemanipuleerde situatie waarin eigenlijk maar één mogelijkheid overblijft; in het gareel blijven staan en doen wat er gewenst wordt, tenzij je graag op zoek gaat naar een nieuwe baan (waar dezelfde gemanipuleerde situatie heerst).

Met vr. gr.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10