zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder blanke mannen zorgen voor beter product

12 september 2006 - De arbeidsmarkt trekt enorm aan, waardoor de blanke mannen van 35 jaar 'op raken'. Dat is beslist geen ramp, want volgens werkgeversorganisatie AWVN zorgt de juiste mix van personeel voor een hoger rendement. Een divers samengesteld personeelsbestand zorgt voor betere producten en diensten, vindt 40 procent van de werkgevers. Dat blijkt uit een enquête die AWVN hield onder zijn leden.

AWVN vindt dat werkgevers zich beter moeten wapenen tegen de krapper wordende arbeidsmarkt. Meer vrouwen, ouderen, arbeidsgehandicapten en allochtonen aannemen is daarom van vitaal belang voor bedrijven.

Het nieuwe buzzword binnen P&O wordt daarom 'diversiteitsmanagement', want hiermee kan volgens de werkgeversorganisatie het arbeidspotentieel onder verschillende groepen werknemers worden aangeboord. Diversiteitsmanagement betekent niet alleen nieuwe mensen uit doelgroepen aannemen, maar ook inspelen op hun wensen en behoeften, waardoor hun kennis en ervaring optimaal wordt benut.



Juist mix leidt tot hoog rendement
Volgens AWVN blijkt uit de enquête onder werkgevers dat de juiste mix van personeel een hoger rendement oplevert en dat producten en diensten beter aansluiten bij de wensen van de klant. Ruim een kwart van de werkgevers verwacht betere omzetten in diverse klantgroepen. Meer dan de helft van de werkgevers denkt dat ze ook minder problemen zullen ervaren bij het werven van nieuwe medewerkers. In de enquête gaf bijna eenderde van hen aan van plan te zijn binnenkort een analyse te maken van de diversiteit binnen hun organisatie.


Bron: Personeelsnet
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
John Mahboeb  |   | 
13-09-2006
 | 
07:31 uur
Ik ben van mening dat u een andere titel had kunnen gebruiken voor dit artikel. We moeten kijken naar de talenten van de mensen. Een beter product heeft wellicht te maken met de kwaliteit van de opleidingen?

Daarnaast biedt Stichting Careerprojecten aan alle werkgevers op zaterdag 4 november de mogelijkheid om talenten uit de etnische doelgroep te werven op de landelijke carrieredag Kansrijk. Zie uw teamsamenstelling als een business issue. Het aantrekken van talenten met de juiste kwaliteiten kan u meer omzet genereren!
heer Werner Tjoe-A-On  |   | 
13-09-2006
 | 
09:16 uur
Zoals het artikel al begint zegt het naar mijns inziens al alles: de voorraad aan blanke mannen raakt op en dus ziet de werkgever zich GEDWONGEN om toch verder te kijken dan zijn/ haar neus lang is. Nu wordt er dan een soort van pardon gevonden - onder de mom van personeelsmix doet goed - om die medewerkers nu binnen de organisatie te halen welk men bij voldoende aanbod van blanke mannen, gepaseerd had.
Naar mijn weten hebben inmiddels voldoende onderzoeken aangetoond dat allochtonen werknemers over een zeer goede arbeids ethos beschikken. Alleen al om het feit dat zij zich binnen een arbeidsorganisatie meer dan 100% moeten bewijzen ten opzichte van de autochtone werknemer.
mw. ir. S. M. (Sherry) Bibiana  |   | 
14-09-2006
 | 
07:32 uur
Kijk maar eens goed naar de ' tone of voice' of dit bericht:

" De arbeidsmarkt trekt enorm aan, waardoor de blanke mannen van 35 jaar ‘op raken’. Dat is beslist geen ramp..."

Belachelijk. Dit artikel bewijst eens te meer hoe over de niet-blanke mensen en niet-mannen wordt gedacht.

Welnu, de allochtone vrouwen die ik in mijn lange loopbaan tegenkom, zijn beter opgeleid, werken harder en beter dan de 35-jarige blanke mannen.

Goed opgeleide allochtonen hebben meer barrieres moeten overwinnen om te komen waar ze zijn dan de blanke mannen en hebben daardoor meer mentale "elasticiteit". Daar waar anderen bij bosjes neer vallen en burnt out raken, gaan zij gewoon door.

persoonlijke noot: Ik heb ben in mijn lange loopbaan bij alle grote bedrijven gedetacheerd geweest (top 15 van Nederland). Na een werkgerelateerde stress en performance test, meestal uitgevoerd door blanke mannen, die ik **uiteraard** met glans doorsta, willen ze me allemaal in dienst hebben....


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10