zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ruil van baan met uw tegenligger

7 september 2006 - Dagelijks rijden er aan de andere kant van de vangrail duizenden mensen in de tegenovergestelde richting naar hun werk. Grote kans dat daar een filerijder bij zit met een gelijkwaardige functie die ook op zoek is naar werk dichter bij huis.Om met zo iemand in contact te komen is de website werkdichterbijhuis.nl opgezet. Met behoud van privacy kan men zijn baan beschikbaar stellen om te ruilen met een andere deelnemer in de buurt van de opgegeven woonplaats.

Ook bestaande vacatures die aan de individuele criteria van de deelnemers voldoen worden in een persoonlijke pagina gemeld. De bedenkers van de site hopen hiermee een totaalaanbod van werk dichter bij huis te kunnen bieden en daarmee de drukte op de Nederlandse wegen aanmerkelijk te verminderen.

Aan interesse hiervoor zou het niet hoeven te ontbreken, zo blijkt uit een representatieve steekproef gehouden in opdracht van Adapt bv (8/9 2005). Uit de enquête gehouden onder meer dan 500 filerijders langs de snelwegen kwam naar voren dat 60 procent van de ondervraagden van een dergelijk medium gebruik zou willen maken. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat één op de vijf Nederlandse burgers van 18 jaar en ouder verkeer en vervoer als een van de vijf belangrijkste problemen in de samenleving zien.



Hele werkweek in de file
Wie elke dag, vijf dagen in de week, een uur heen en een uur terug naar het werk moet rijden, brengt elke maand 40 uur van zijn vrije tijd in de auto door. Dat is een fulltime werkweek in de maand. Reden voor menig filerijder om zelf in actie te komen bij het streven naar een oplossing voor de dagelijkse fileproblematiek. Uit het onderzoek kwam tevens naar voren dat ongeacht een korte of lange reistijd voor woon-werkverkeer, 38 procent van de ondervraagden in het verleden al eens getracht heeft om werk dichter bij huis te vinden.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Marjolein van Urk  |   | 
8-09-2006
 | 
09:00 uur
Ja, dit is echt een top idee! Ben meteen even naar de website gegaan om te kijken hoe dat uitgewerkt wordt. De site ziet er goed uit, maar ik kan m'n eigen functie niet vinden, of iets wat daarmee vergelijkbaar is. Ik kan uberhaupt weinig managersbanen vinden zo op het eerste gezicht.
Op die manier is het maken van een match waarschijnlijk veel moeilijker dan nodig.
Ik hoop natuurlijk toch dat de site een doorslaand succes wordt!
mevrouw s bos  |   | 
8-09-2006
 | 
12:42 uur
Grappig dat dit idee tot uitvoering wordt gebracht. ik zelf heb in de afgelopen jaren al meerdere malen gedacht... ,,Aan de andere kant van de weg moet toch ook iemand zitten met hetzelfde gevoel als mij?"

Leuk initiatief dus die website!!!
D.Lammers  |   | 
9-09-2006
 | 
00:03 uur
Het idee is niet zo gek, maar een betere oplossing is dat iedere vaste werknemer een huis zoekt op korte afstand van zijn of haar werk.Uiteraard blijven er dan nog behoorlijk wat vertegenwoordigers, technici etc. over om rond te rijden, maar een woon/werk inperking van zo'n 40 % is goed haalbaar.
De regering zou dit enorm kunnen stimuleren door iets te doen aan de overdrachtsbelasting of extra belastingvoordeel. Maar vanwege de melkkoe (auto) is dit kennelijk niet gewenst. Dus blijven we met z'n allen het milieu verpesten, ons humeur verpesten en de economie langzaam om zeep helpen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10