zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liever 'one night stand' dan langdurige klantrelatie

3 augustus 2006 - Veertig procent van de Europese bedrijven hecht meer waarde aan het binnenhalen van nieuwe klanten dan activiteiten die op de langere termijn gericht zijn, zoals klantbehoud en klantenservice. Dit blijkt uit onderzoek van SPSS dat is uitgevoerd onder ruim 100 Europese professionals uit diverse bedrijfstakken, waaronder financiŽle dienstverlening, telecom en lokale overheden.

Tweederde van de respondenten verwacht dat feedback van klanten de komende twee jaar belangrijker wordt. Toch geeft meer dan de helft van de professionals aan dat zij niet van plan zijn te investeren in het beheer en de controle van deze feedback.

Notoire overstappers


Het werven van nieuwe klanten is in 2006 de belangrijkste prioriteit voor veel ondernemingen. Door zich nadrukkelijk te richten op klantwerving lopen ondernemingen volgens SPSS echter het gevaar dat zij vooral 'notoire overstappers' aantrekken, waardoor zij in een cyclus van klantwinst en klantverlies terechtkomen. Wanneer de onderneming geen aandacht heeft voor loyaliteit gaan de trouwe klanten uiteindelijk op zoek naar een goede aanbieding elders, aldus SPSS.


Bron: Sales Online
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Zíers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer Eric de Vries  |   | 
4-08-2006
 | 
12:18 uur
Ik heb in het verleden een tienntal jaren gewerkt als consultant bij verschillende werving & selectiebureau's, hier is me een groot verschil opgevallen tussen Nederlandse, kleinere partner bureau's en tussen bureau's die onderdeel zijn van een Britse of Amerikaanse keten. Bij de Nederlandse bureau's hangt een persoonlijke sfeer ook naar klanten toe, het is als het ware vanzelfsprekend dat er een relatie wordt gevormd die langer duurt. Bij de buitenlandse (vooral Britse) bureau's is dit absoluut niet het geval, hier wordt er van uit gegaan dat de klant ontrouw is en dat er dus vooral nieuwe moeten worden geworven, dit heeft waarschijnlijk te maken met de situatie in het moederland. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, je moet je niet alleen maar richten op nieuwe klanten maar je bestaande klanten zo af en toe eens wat extra's geven of doe eens iets voor niets, anderzijds is het onverstandig om de buitenwereld uit het oog te verliezen en te afhankelijk te worden van bestaande klanten.
Bernd Wagner  |   | 
6-08-2006
 | 
12:20 uur
Alstublieft niet nog een klantenkaart!

Uit onderzoek naar de vraag wanneer 'one night stands' of wanneer lange termijn relaties het beste werken voor de marketing van een bedrijf, blijkt dat twee heel simpele vragen inzicht geven:

1) Hoeveel moet ik in personeel, materiaal, tijd en geld in een potentiŽle opdracht investeren en
2) Zijn wij een bedrijf van relatie of transactie mensen

80 commerciŽle managers in Nederland bevestigd wat de heer De Vries schets: In Nederland is er een lichte voorkeur voor lange termijn relaties en dat zit in onze cultuur. De keuze voor 'one night stands' of lange termijn relatie is situatie afhankelijk is. Het ‘gevaar’ van notoire overstappers, geld dus alleen voor die bedrijven die te maken hebben met hoge opdrachtkosten en een hoge relationele voorkeur. Van die overige 40% van de bedrijven zal ik gelukkig nooit een klantenkaart krijgen.

GeÔnteresseerden stuur ik graag dit onderzoek toe. Via de link achter mijn naam kunt u mij een mailtje sturen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ílekení
reacties
Hoe kunnen banken en financiŽle instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiŽle sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10