zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talent is een grondstof en die kan je kopen

2 augustus 2006 - De zakenbank Goldman Sachs is het best bewapend voor de 'war for talent'. Vorig jaar verdienden de 24.000 werknemers van Goldman Sachs wereldwijd gemiddeld 520.000 dollar per persoon. In die berekening zitten ook veel secretaresses, postkamermedewerkers en koffiejuffrouwen.

Nadat de Londense investment banks in de eerste jaren van deze eeuw tienduizenden werknemers hebben ontslagen, gedwongen door het leeglopen van de techzeepbel, woedt de 'war for talent' alweer enige tijd volop.

Te koop


Volgens headhuntersbureau Morgan McKinley zijn er momenteel ruim 50 procent meer vacatures in de Londense financiële sector dan een jaar geleden. Ook het aantal werkzoekenden daalde ondertussen met 15 procent en het salaris op seniorniveau steeg in die tijdspanne met 20 procent. Talent is in de City een 'commodity'. En grondstoffen zijn te koop. Geld is het belangrijkste wapen in de strijd om talent. Toch lijkt het erop dat Goldman Sachs een cultuur heeft weten te creëren waarin mensen niet onmiddellijk voor een iets hoger bod van de concurrent zullen zwichten.

Amerikaans en Europees model
Daarmee combineert de bank de voordelen van het Amerikaanse model (hoge bonus) en het Europese model (hoog basissalaris). Het is de voorsprong van de marktleider die weet dat zijn naam op een CV van grote waarde is. Toch wordt ook Goldman Sachs belaagd door een nieuwe tegenstander in de oorlog om talent: de hedge funds. Daar kan je nog meer risico's nemen en dus nog meer geld verdienen.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer Paul Dings  |   | 
3-08-2006
 | 
20:53 uur
Wat voor risico's neem je met een hedge funds, en hoe werkt dit
Jan  |   | 
3-08-2006
 | 
11:30 uur
520.000 USD op jaarbasis? Is dat een typfout of zit ik in de verkeerde branche?

Jan
Martijn  |   | 
4-08-2006
 | 
09:03 uur
gemiddeld 520.000 is een hoop geld. Je kunt je toch niet voorstellen dat een bedrijf/concurrent zomaar nog meer dan dat investeert om alleen talent aan te trekken?

Ik bedoel de volgende zin:
'Toch lijkt het erop dat Goldman Sachs een cultuur heeft weten te creëren waarin mensen niet onmiddellijk voor een iets hoger bod van de concurrent zullen zwichten'

Een salaris van een half miljoen , dat vind ik niet weinig geld, dus zwichten voor salaris hoeft dan inderdaad ook niet meer, zal ik maar zeggen. Wat is dan dus het grote succes van Goldman Sachs, is dat nu dan dus een cultuur of salaris?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10