zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CNV wil meer aandacht voor talent

Jaap Jongejan: 'Sociale innovatie op de agenda.'

29 maart 2006 - Bedrijven hebben te veel aandacht voor technologische snufjes, automatisering en het meten van bedrijfsprestaties. Ze zouden echter veel meer oog moeten hebben voor talententen van werknemers. Dat stelt de CNV Bedrijvenbond naar aanleiding van onderzoek onder werknemers in de sectoren industrie, voeding en vervoer.

Voorrang
Als werknemers een top-3 maken van de onderwerpen waar hun baas volgens hen voorrang aan geeft, dan noemen zij: ontwikkelen van nieuwe producten, automatiseren van processen, investeren in nieuwe machines. Zelf zouden de werknemers een heel andere keus maken. In hun top-3 staat ook het ontwikkelen van nieuwe producten (met 42 procent op de tweede plaats), maar daarnaast maken zij fundamenteel andere keuzes. Bij hen staat bovenaan: het beter benutten van talenten van werknemers. Dat gebeurt nog onvoldoende, vindt bijna de helft van de werknemers (46 procent). Op de derde plaats staat de zorg voor een goede sfeer in het bedrijf (dit wordt door 30 procent genoemd).

Werkplezier


Uit het onderzoek blijkt verder dat werkgevers - vooral op sociaal gebied - kansen laten liggen om hun werknemers beter te laten presteren. Voor werknemers is voor het werkplezier vooral belangrijk: het contact met collega's, een bijdrage kunnen leveren aan het eindresultaat, zich kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Om hen beter te laten presteren, zouden werkgevers vooral moeten investeren in het uitwisselen van kennis binnen het bedrijf, talenten beter benutten, sfeer in het bedrijf verbeteren, opleidingen aanbieden.

Sociale innovatie
Voorzitter Jaap Jongejan van de bond: 'De resultaten van het onderzoek steunen de CNV BedrijvenBond in het streven om de 'sociale innovatie' in bedrijven beter op de agenda te krijgen.' De bond vindt dat technologische en procesinnovatie verhoudingsgewijs te veel aandacht krijgt. Bij sociale innovatie gaat het om vernieuwing van het sociale beleid van de onderneming. Dit kan bijvoorbeeld gaan over arbeidsverhoudingen, gezond werken, loopbaanbeleid, de manier van leidinggeven, de sfeer in het bedrijf, het benutten van talent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10