zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

CNV wil meer aandacht voor talent

Bedrijven hebben te veel aandacht voor technologische snufjes, automatisering en het meten van bedrijfsprestaties. Ze zouden echter veel meer oog moeten hebben voor talententen van werknemers. Dat stelt de CNV Bedrijvenbond naar aanleiding van onderzoek onder werknemers in de sectoren industrie, voeding en vervoer.

Voorrang
Als werknemers een top-3 maken van de onderwerpen waar hun baas volgens hen voorrang aan geeft, dan noemen zij: ontwikkelen van nieuwe producten, automatiseren van processen, investeren in nieuwe machines. Zelf zouden de werknemers een heel andere keus maken. In hun top-3 staat ook het ontwikkelen van nieuwe producten (met 42 procent op de tweede plaats), maar daarnaast maken zij fundamenteel andere keuzes. Bij hen staat bovenaan: het beter benutten van talenten van werknemers. Dat gebeurt nog onvoldoende, vindt bijna de helft van de werknemers (46 procent). Op de derde plaats staat de zorg voor een goede sfeer in het bedrijf (dit wordt door 30 procent genoemd).
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10