zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geheime afspraak tussen Talpa en Tele2 over Versatel

4 oktober 2005 - Talpa Capital, het investeringsvehikel van mediatycoon John de Mol, mag zijn aandelen in Versatel niet aanbieden aan een ander dan het Zweedse Tele2, tenzij die ander meer biedt dan 2,50 euro per aandeel. Dat hebben beide partijen afgesproken, zo blijkt uit een document waar Dow Jones Nieuwsdienst de hand op heeft weten te leggen.

De afspraak staat in passage 3.1 sub b van de 'irrevocable undertaking' (onherroepelijke afspraak) die is opgesteld tussen Talpa Capital en Tele2, betreffende overname van Versatel. Talpa Capital heeft 42 procent van de aandelen in Versatel.



Precair
De passage in de 'irrevocable undertaking' is precair, aangezien Tele2 2,20 euro per aandeel Versatel wil neerleggen, een bedrag waarvan minderheidsaandeelhouders herhaaldelijk hebben gesteld dat het te laag is. Chief executive van Tele2 Nederland, Per Borgklint, wil geen commentaar leveren op "documenten die vertrouwelijk zijn". Ook Talpa weigert op de passage in te gaan.

Bod
Versatel maakte op 18 juli dit jaar bekend dat Tele2 voornemens was een bod van 1,3 miljard euro uit te brengen op het bedrijf, corresponderend met 2,20 euro per aandeel Versatel. Het document met de 'irrevocable undertaking' tussen Tele2 en Talpa dateert van 14 juli.

Rechtszaak
Een aantal professionele beleggers is tegen de overname van Versatel door Tele2 en vermoedt dat er onderlinge afspraken zijn gemaakt. In een rechtszaak tegen Versatel kregen zij echter nul op rekest. Versatel-beleggers kunnen nu in ieder geval tot en met 7 oktober aanstaande hun stukken aanbieden onder het Tele2-bod van 2,20 euro per aandeel. Tele2 doet het bod op Versatel gestand als 95% van de stukken aangeboden wordt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10