zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Erasmus Universiteit stijgt in top-20 beste MBA's

21 september 2005 - De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zich gehandhaafd in de top twintig van beste internationale MBA-opleidingen in de wereld. In de woensdag gepubliceerde ranglijst van The Wall Street Journal en onderzoeksbureau Harris Interactive, staat de Rotterdamse instelling op plaats veertien.

De universiteit is daarmee een plaatsje omhoog opgeschoven in vergelijking met vorig jaar. De business school van de Erasmus Universiteit heeft naar eigen zeggen de hoge waardering vooral te danken aan "haar internationale uitstraling en vernieuwende programma's". De studentenpopulatie van de opleiding komt voor 93 procent buiten Nederland.



Personeelsfunctionarissen
Absolute top onder de MBA-opleidingen blijft IMD, het International Institute for Management Development in het Zwitserse Lausanne. Vooral het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, strategisch denken en persoonlijke ethiek en integriteit worden zeer gewaardeerd. Personeelsfunctionarissen prijzen de van het IMD afkomstige medewerkers voor de frisse manier waarop ze alledaagse problemen weten aan te pakken.

Escuela Superior
Op de tweede plaats staat het Spaanse Escuela Superior de Administración de Empresas ESADE. De bekende London Business School is vijfde en een andere Europese prestigieuze opleiding, Insead in Frankrijk, negende. De beste Amerikaanse opleiding voor een managementfunctie is Carnegie Mellon University (Pittsburgh). De Harvard University in Boston staat zeventiende.

Stijger
De grootste stijger is het Instituto de Empresa in Madrid. Deze universiteit klom van de twintigste naar de twaalfde plaats.
The Wall Street Journal neemt alleen opleidingsinstituten op die respondenten hebben uit ten minste vier landen. De ranglijst is gebaseerd op de mening van meer dan 3000 personeelswervers van afgestudeerde MBA-ers.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10