zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aldi weer voor de rechter gedaagd

27 februari 2005 - De directie van Aldi wordt opnieuw voor de rechter gedaagd door de werknemers van het distributiecentrum in Best. Ze willen hun werkgever dwingen afspraken na te komen die eerder zijn gemaakt over onder meer het afhandelen van klachten en de houding van de leiding tegenover het personeel.

Het is de tweede keer dat het personeel van Aldi een rechtszaak aanspant tegen de eigen werkgever. De Belangengroep, waarin zeven werknemers zitten namens de 150 werknemers van het distributiecentrum in Best, spant de procedure aan. Aldi wilde niet reageren op de beschuldigingen en de aanstaande rechtszaak.



Ten onrechte ontslagen
Vorig jaar stonden Aldi-chauffeur Van den Broek en het supermarktconcern nog tegenover elkaar in de rechtszaal. Aldi had hem ontslagen, maar de chauffeur vond dat hij ten onrechte de laan was uitgestuurd. De kantonrechter in Eindhoven sprak uit dat het vakbondskaderlid zich kan beroepen op ontslagbescherming en vrijheid van meningsuiting. Van den Broek kon meteen weer aan de slag.

Bedrijfscultuur
Het Brabantse Aldi-distributiecentrum heeft een geschiedenis van conflicten met werknemers en vakbonden. Vorig jaar maart spraken de vakbonden en Aldi Nederland voor eerst sinds tijden weer met elkaar. Zo werd er gesproken over een nieuw contract voor de filiaalleiders, maar ook over de bedrijfscultuur bij de supermarktketen. Naar verluidt is de sfeer de laatste tijd weer uiterst slecht. Zo worden werknemers weer beschuldigd van onder meer diefstal en fraude en in sommige gevallen gedwongen ontslag te nemen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10