zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vaker volgen van security-trainingen voorkomt cyberincidenten

Frequente training voorkomt cyberincidenten

29 juni 2022 - Het frequenter volgen van security awareness-training resulteert in het beter begrijpen van veiligheidsinstructies, meer kennis over wat er moet gebeuren bij een cyberincident en hoe dit te voorkomen. Dit is de conclusie van een nieuw, wereldwijd onderzoek van KnowBe4 dat daarvoor de test- en trainingsresultaten van 526.000 mensen heeft geanalyseerd.

Het is voor het eerst dat deze conclusie, die op het eerste oog vanzelfsprekend lijkt, op dergelijke grote schaal is onderzocht. Andere conclusies van het onderzoek zijn dat mensen die minimaal eens per drie maanden een training volgen de content uit de training zeker acht procent beter begrijpen vergeleken met mensen die geen enkele training ontvangen. Bij respondenten die maandelijks een training volgen was dit percentage zelfs twaalf procent.Security-awareness training
In 84 procent van de gevallen zorgde de security awareness-training voor een beter begrip van de instructies. Daarnaast beoordelen respondenten de duidelijkheid van de instructies bij een cyberincident gemiddeld met een zeven. Deze score is echter sterk afhankelijk van het aantal security awareness-trainingen dat zij het afgelopen jaar hebben gevolgd. De verbetering in kennis over en begrip van instructies is het sterkst aanwezig bij respondenten die minimaal eens per maand een training volgen. In het geval van de Nederlandse respondenten geldt dat echter voor maar drie  procent van het totaal.
Eerder onderzoek over de relatie tussen de frequentie van het geven van security awareness-training en verandering in kennis en gedrag gaf tegenstrijdige resultaten. Dit onderzoek laat duidelijk zien dat hoe vaker iemand een security awareness-training volgt, hoe beter iemand in staat is om beveiligingsinstructies te begrijpen. Bij de analyse van verschillende bedrijfstakken wereldwijd, werd ook duidelijk dat mensen die werkzaam zijn in de horeca de afgelopen tijd het minste aantal security awareness-trainingen hebben gevolgd en dat onderwijspersoneel de laagste score behaalde op de helderheid van de instructies in het geval van een cyberincident.
"De correlatie tussen het vaker volgen van security awareness-training en het beter voorbereid zijn op een cyberincident wordt bevestigd door de bevindingen in dit rapport," zegt Kai Roer, chief research officer bij KnowBe4. "Organisaties die de communicatie met hun werknemers willen verbeteren over wat er moet gebeuren tijdens een cyberincident, zouden minimaal om de drie maanden, maar bij voorkeur maandelijks een security awareness-training moeten organiseren. Zonder frequente training worden werknemers onbegeleid overgelaten aan het zelf ontcijferen van de instructies wanneer zich een cyberincident voordoet. Hierdoor loopt een organisatie meer risico op een nadelige afloop."

Voor meer informatie over het KnowBe4-rapport "More Training, Better Prepared: Increasing the frequency of training improves understanding of security instructions", klik hier.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten
 Helft Nederlandse bouwbedrijven zet IoT in
 Explosieve groei vacatures in de energietransitie
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
 Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
 93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
 CISO's bezorgd over kwetsbaarheden in applicaties ondanks meerlaagse beveiliging
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
top10
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
Diverse organisatie trekt accounting talent aan
Twee op de drie Nederlanders voorstander van vierdaagse werkweek
‘Country Extortion’ en staatsgerelateerd hacktivisme kunnen samenleving ontwrichten
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor
Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen
Gefragmenteerde informatie staat optimale customer experience in de weg
Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten
meer top 10