zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een op de vijf ervaart wel eens sociale onveiligheid op het werk

Toch staat het thema bij 26 procent van de organisaties niet op de agenda

17 juni 2022 - Ruim driekwart van de Nederlandse bevolking (76 procent) tussen de 18 en 68 jaar voelt zich sociaal veilig op het werk. Desondanks heeft bijna een op de vijf Nederlanders wel eens sociale onveiligheid op de werkvloer ervaren. Het blijft vaak een onbesproken onderwerp en in 23 procent van de organisaties is het nog steeds onduidelijk waar mensen terechtkunnen.

Dit blijkt uit de Discriminatie Arbeidsmonitor 2022 van Nationale Vacaturebank.


Uit het onderzoek blijkt dat meer vrouwen dan mannen zich wel eens sociaal onveilig voelen op het werk. Volgens de respondenten is er sprake van sociale veiligheid wanneer er respectvol met elkaar om wordt omgegaan (67 procent), wanneer ze vrij zijn om zichzelf te kunnen zijn (59 procent) en wanneer ze niet worden beoordeeld op grond van gender, afkomst, geslacht of geaardheid (59 procent). Sociale onveiligheid wordt vaker ervaren door medewerkers met een biculturele achtergrond. Ruim driekwart voelt zich sociaal veilig, maar toch is er nog voldoende werk aan de winkel volgens Sharita Boon, B2B Directeur bij DPG Recruitment. "Uit ons onderzoek blijkt dat een op de vijf  medewerkers zich sociaal onveilig voelt op de werkvloer. Een groot deel van de respondenten geeft aan dat er binnen hun organisatie geen proces, meldpunt of vertrouwenspersoon aanwezig is om sociaal onveilig gedrag te melden, of dat dit bij hen niet bekend is. Vooral binnen het MKB (31 procent) valt het op dat hier weinig over gesproken wordt in de organisatie. Sociale veiligheid zou de norm moeten zijn binnen elke organisatie en het is belangrijk dat als er een onveilige situatie is, dat men weet waar ze terecht kunnen en dat hier serieus mee om wordt gegaan."

Collega’s spelen belangrijke rol bij aankaarten discriminatie
Van de Nederlandse beroepsbevolking heeft zestien procent wel eens te maken gehad met discriminatie op het werk; dat geldt met name voor de generatie tot 35 jaar. Daarnaast kent twaalf procent wel iemand die eens te maken heeft gehad met discriminatie, of heeft dit zien gebeuren bij collega’s. Het gaat dan bijvoorbeeld over het ontvangen van negatieve opmerkingen (47 procent) of over ongelijke behandeling (40 procent). Wanneer dit gebeurt, zijn mannen sneller geneigd zich uit te spreken en het aan te kaarten. In 28 procent van de gevallen wordt er echter helemaal geen melding gemaakt of actie ondernomen. Boon: "In 2021 werd er in 39 procent van de gevallen van discriminatie geen actie ondernomen. Je ziet dat men zich uitspreekt, maar de stap om dit aan te kaarten als het jezelf overkomt blijft nog steeds erg groot. In bijna een op de drie situaties waar werd gediscrimineerd, was het een collega die actie ondernam. Ook het management speelt hierin een essentiële rol. Zij zijn verantwoordelijk voor een werkklimaat waarin het geven van feedback normaal is, en waar op de juiste manier gehandeld wordt wanneer het nodig is. Alleen zo creëer je collectief een veilige en inclusieve werkomgeving."

Verwachting Nederlanders: discriminatie op de werkvloer blijft toenemen
Ruim een derde van de Nederlanders (37 procent) verwacht dat discriminatie de komende jaren niet zal verminderen, maar gelijk zal blijven of juist zal toenemen. "Dit is zorgwekkend. Juist in deze tijd waarin er steeds meer taboes worden doorbroken en de 'zwijgcultuur' steeds meer afbrokkelt, verwacht slecht zeventien procent dat discriminatie op de werkvloer minder zal worden. Hier ligt een belangrijke verantwoordelijkheid voor organisaties om aandacht te blijven besteden aan dit thema en de veiligheid op de werkvloer te allen tijde te waarborgen," aldus Boon.

Over de Discriminatie Arbeidsmonitor 2022
De Discriminatie Arbeidsmonitor is een terugkerend onderzoek van Nationale Vacaturebank in samenwerking met online veldwerkbureau Panel Inzicht. Het onderzoek is dit jaar voor de derde keer uitgevoerd. De 2500 respondenten vormen een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking waarin zowel werknemers, werkgevers, zzp’ers als werklozen zijn ondervraagd. 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
 Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
 Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meerderheid Nederlandse werknemers voelt zich veilig bij werkgever
 Meeste Nederlandse bedrijven hebben geen structureel diversiteitsbeleid
 Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
 Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
meer top 10