zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland onthuld als beste land voor ideale balans tussen werk en privé

Small Business Prices onderzocht hoe het gesteld staat met de wereldwijde werk-privé balans.

14 maart 2022 - Terwijl sommige mensen genieten van de constante drukte binnen een bedrijf, geven anderen misschien de voorkeur aan een rustiger leven, met zo min mogelijk werk om zich zorgen over te maken. We willen allemaal gewoon gelukkig zijn en het is veilig om te zeggen dat onze banen hier een enorm effect op kunnen hebben. 

Small Business Prices analyseerde het gemiddelde uurloon over de hele wereld, het gemiddelde aantal gewerkte uren per week, het minimum aantal vakantiedagen per jaar en de geluksscore van elk land, om erachter te komen of er een directe correlatie is tussen de twee- en welke landen over de hele wereld de beste balans tussen werk en privé leven bieden.Nederland uit de bus als het beste land om te wonen voor de beste balans tussen werk en privé
Nederland staat erom bekend dat het gemiddeld de kortste werkweken ter wereld heeft - vrouwen werken gemiddeld 25 uur per week en mannen 34, drie tot tien uur onder de gemiddelde werkweek in het VK (en dat is nog voordat overuren worden meegerekend). Het land profiteert ook van genereuze regels voor minimaal jaarlijks verlof en genereus zwangerschapsverlof in veel bedrijven.
Bovendien zijn werkgevers in Nederland verplicht om Nederlandse vakantiebijslag te betalen van minimaal acht procent van het loon van een werknemer. Dit is geen onderdeel van hun jaarsalaris, maar daarbovenop.
West-Europa en de Scandinavische regio's nemen de meeste topposities in deze index in, waarbij Denemarken en Noorwegen respectievelijk tweede en derde worden en IJsland vijfde. Deze landen hebben opnieuw relatief lage wekelijkse arbeidsuren in vergelijking met andere landen. Ze hebben ook een hoog gemiddeld uurloon en een bijbehorende geluksscore - een patroon dat we in alle geanalyseerde landen kunnen zien. Van de 37 geanalyseerde landen mist het VK net een plaats in de top tien op de elfde e plaats in onze index voor balans tussen werk en privéleven. Zou het verband kunnen houden met het aantal overuren dat de bevolking optelt en met de loonniveaus die niet overeenkomen met de kosten van levensonderhoud?
Het is interessant om op te merken dat, hoewel de Verenigde Staten een van de hoogste gemiddelde lonen per uur hebben, het land van de top twintig-lijst (23e plaats) wereldwijd valt voor de balans tussen werk en privé. Dit is misschien te wijten aan de hoge gemiddelde werkuren die in de VS gemiddeld worden gezien, met 38,7 uur besteed aan werken in een gemiddelde werkweek.
Er moet ook rekening mee worden gehouden dat Amerikaanse werknemers aanzienlijk minder vakantiedagen hebben in vergelijking met andere landen in de hoge rangen van deze index - de gemiddelde Amerikaanse werknemer krijgt slechts tien dagen (twee weken) jaarlijkse vakantie per jaar.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
 Top vijf trends arbeidsmarkt 2022
 Leidinggevenden bezorgd om welzijn medewerkers met hybride werken
 Nederlandse vrouwen vinden op kantoor een betere werk/privé balans
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10