zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022

Visualisatietechnieken ontwikkelen zich razendsnel

25 januari 2022 - Van gedetailleerde maquettes tot 2D-tekeningen: er zijn tegenwoordig veel visualisatiemogelijkheden om de fysieke realiteit na te bootsen. Dat is handig voor bijvoorbeeld de overheid, maar ook het bedrijfsleven, om via een schaalmodel op afstand aan slimme oplossingen te werken voor de echte wereld. 

 Visualisatietechnieken ontwikkelen zich razendsnel en daarom deelt Cyclomedia drie trends voor 2022.1. Meer en meer op afstand
Thuiswerken, virtuele borrels en Funda-bezichtingen via Zoom. Het stramien van de pandemie is toch echt ‘digitaal is het nieuwe normaal’. Dat zal in 2022 niet anders zijn. Ook de mensen die nu nog hun werk op een specifieke locatie moeten doen, zullen steeds meer kansen krijgen om dit op afstand te doen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoudscontroleurs voor gebouwen en wegen. Waar een controleur voorheen met een notitieblok de auto instapte, kan hij of zij nu met behulp van camera’s en sensoren aan de juiste data komen en op afstand analyseren of onderhoud gewenst is. Dit is enerzijds veiliger dan fysieke inspecties in monitorende en controlerende beroepen. Anderzijds zorgt het ook voor een duurzamer milieu waarin we niet meer voor iedere afspraak de auto hoeven te pakken.

2. Steden worden slimmer door Digital Twins
Een andere trend die we steeds vaker zien is Digital Twins; een virtuele representatie van de werkelijkheid waarmee iemand in een 3D-ervaring wordt 'ondergedompeld'. Logisch eigenlijk, omdat onze hersenen ‘geprogrammeerd’ zijn om de wereld in 3D te begrijpen. Dit geeft 3D-modellering een voordeel op de traditionele 2D-tekeningen, die geen 1-op-1-model van de realiteit weergeven. 
We zullen daarom steeds meer 3D-omgevingen tegenkomen in 2022. Dit helpt met afstandswerk, maar óók bij de stedelijke planning van gemeenten. Door digitale 3D-modellen van een stad te maken, kunnen gemeenten ontwikkelingen in steden beter voorbereiden en vormgeven en daarnaast omwonenden beter informeren. Dit helpt om steden steeds slimmer te maken en een zogenoemde ‘smart city’ te worden waarbij technologie en data worden gebruikt om de stad te beheren en besturen.
Maar ook bij evenementen kunnen Digital Twins een uitkomst bieden. Met een 3D-representatie is het mogelijk om bepaalde situaties vooraf te analyseren en te simuleren. Op die manier kan de organisatie zich aanpassen en zorgen voor een veilig evenement waarbij alle risicofactoren vooraf zijn vastgesteld.

3. Veiligere verkeerssituaties door visualisatie
Tenslotte verwacht Cyclomedia dat visualisatie ook in het verkeer steeds belangrijker wordt. Niet alleen voor het plegen van onderhoud aan wegen, maar ook voor het creëren van veiligere verkeerssituaties. In een land als Nederland, waar de fietser de koning van de weg is, is het belangrijk om verkeerssituaties hier veilig op in te richten.
Gemeenten zullen in 2022 steeds meer gebruikmaken van visualisatietools die analyseren waar verkeersongelukken plaatsvinden, nog vóórdat ze daadwerkelijk gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar fietspaden te smal zijn of waar bomen en struiken het zicht blokkeren. Visualisatietools kunnen daarnaast helpen bij het analyseren van nieuwe verkeersregels. Zo wordt er nu in de vier grote steden gesproken over het terugbrengen van de maximumsnelheid naar 30 km/u in de binnenstad. Dit is iets wat impact heeft op de inrichting van wegen, en met behulp van data kunnen gemeenten hier goed onderbouwde beslissingen over nemen.
Het vaststellen van risicofactoren door visualisatie helpt bij het voorkomen van gevaarlijke situaties én zorgt er uiteindelijk voor dat beleidsmakers op basis van waardevolle inzichten de juiste beslissingen kunnen maken.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
 Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
 CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Met deze vijf stappen laat u datavisualisatie werken voor uw hele organisatie
 De kracht van een gefundeerde beslissing
 Traditionele kantoorsoftware verspilt twintig procent denkkracht
  De roaring twenties voor data: wat kunnen we verwachten in 2022?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10