zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties worstelen met schaalbaarheid DevOps ondanks noodzaak digitale transformatie

DevOps en SRE zijn van cruciaal belang voor efficiŽnte hoge kwaliteit releases

3 november 2021 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.300 managers van softwareontwikkelingen en DevOps-teams. Dit onafhankelijke onderzoek was gericht op de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als ze de vraag naar digitale innovatie proberen bij te houden.

Uit de resultaten blijkt dat het opschalen van DevOps en SRE van cruciaal belang is voor het sneller kunnen leveren van hoogwaardige digitale diensten. Onvoldoende samenwerking, veel handmatig werk en complexere tools vertragen echter de innovatiecyclus en maken teams meer reactief dan proactief. Daarmee beperken ze ontwikkelteams in hun vermogen om waarde te creëren voor het bedrijf. Het 2021 onderzoeksrapport ‘Deep cloud observability & advanced AIOps are key to scaling DevOps practices’, is hier te downloaden.Samenvatting belangrijkste onderzoeksresultaten
 
  • Toenemende druk om software sneller te releasen: Gemiddeld verwachten organisaties de frequentie van hun softwareversies in de komende twee jaar met 58 procent te verhogen.
  • Vraag naar snellere releases brengt de kwaliteit in gevaar: Bijna een kwart van de respondenten (22 procent) geeft toe dat ze vaak onder zo'n grote druk staan om te voldoen aan de vraag naar snellere innovatie dat de kwaliteit van de softwarecode in het gedrang komt.
  • Bijna iedereen vindt dat DevOps van cruciaal belang is om snelheid en kwaliteit te realiseren: 98 procent van de respondenten zegt dat het uitbreiden van DevOps naar meer applicaties de sleutel is voor digitale transformatie en het optimaliseren van de klantervaring.
  • Handmatig werk is een barrière voor het versnellen van innovatie door middel van DevOps: DevOps-teams besteden nu ruim een kwart (27 procent) van hun tijd aan handmatige CI/CD-taken, waardoor er minder tijd overblijft voor innovatie.
  • Meer automatisering en end-to-end cloud-inzicht zijn essentieel voor DevOps: Organisaties investeren in de automatisering van handmatige CI/CD-taken (62 procent), het elimineren van handmatige reacties op incidenten (62 procent) en end-to-end inzichten (45 procent), om de productiviteit van ontwikkelaars te stimuleren.
  • Het uitbreiden van AIOps naar de hele cyclus van softwarelevering is essentieel: 79 procent van de respondenten zegt dat het uitbreiden van AIOps buiten de traditionele toepassingen een cruciale rol gaat spelen in het toekomstige succes van DevOps en SRE.
  • Een uniform platform is de basis voor DevOps-succes: 74 procent van de respondenten zegt dat end-to-end monitoring essentieel wordt voor de toekomst van DevOps, terwijl 71 procent van de respondenten zegt dat een uniform platform dat naadloos alle tools integreert van cruciaal belang is voor de schaalbaarheid van DevOps na de eerste projecten.
"In het huidige hyperdigitale tijdperk moeten bedrijven sneller dan ooit innoveren. DevOps en SRE zijn van cruciaal belang om dit doel te bereiken, maar toch worstelen organisaties met de schaalbaarheid daarvan om hun snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid te maximaliseren," zegt Andreas Grabner, Director of Strategic Partners bij Dynatrace. "Development-, DevOps- en SRE-teams worstelen tevens met tijdrovend handmatig werk, silo-culturen en grote aantallen alerts van hun monitoringtools. Deze factoren belemmeren de inspanningen om digitale transformaties te versnellen. Om de belemmeringen te overwinnen hebben bedrijven een intelligente oplossing nodig die end-to-end monitoring, nauwkeurige inzichten en voortdurende automatisering combineert. Dit helpt teams om effectiever samen te werken en zowel sneller als efficiënter consistent hoogwaardige software af te leveren."

Bovenstaande resultaten zijn gebaseerd op een wereldwijd onderzoek onder 1.300 senior managers van softwareontwikkelingen en DevOps-teams in bedrijven met meer dan 1.000 werknemers. Het onderzoek is uitgevoerd door Coleman Parkes in opdracht van Dynatrace. De steekproef omvatte 200 respondenten in de VS, 100 in Latijns-Amerika, 600 in Europa, 250 in Azië-Pacific en 150 in het Midden-Oosten.


 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiŽle sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Promotie: Waarom klanten een hekel hebben aan softwareontwikkelaars
 Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
  Meer dan een kwart van bestuurders niet op de hoogte van low-code no-code revolutie
 Haal in vier stappen het maximale uit uw softwaregebruik
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiŽle sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10