zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een motorhome kopen? Neem de afslag naar een nieuw avontuur!

Is een motorhome iets voor u?

27 juli 2021 - Als gevolg van de onzekerheid rond vliegreizen het afgelopen jaar overwegen veel mensen een motorhome te kopen voor hun volgende vakantie. Tijdens de pandemie heeft de sector een hoge vlucht genomen, en in april 2021 lag de marktverkoop 121 procent hoger dan in april 2020. Overweegt u om een motorhome te kopen? Weet dan dat het heel belangrijk is om dit als een investering te beschouwen.

Maar wetende dat het budget voor een nieuw voertuig tussen 50.000€ en 120.000€ ligt, is een tweedehands motorhome misschien een betere oplossing. Doe u mee met de trend? Tweedehands.be registreerde 4,5 meer zoekopdrachten voor 'motorhome' in januari 2021 in vergelijking met januari 2020 … En misschien is zo’n voertuig ook iets voor u!     


Als u niet weet waar te beginnen om de juiste beslissing te nemen, bekijk dan de tips & tricks hieronder, die u helpen om een doordachte keuze te maken.

1. Verwachtingen vs. realiteit: dicht de kloof
Wie eraan denkt een motorhome te kopen, denkt spontaan aan een spannend, ongerept avontuur. En dat is ook zo. Een motorhome geeft de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt, wanneer u wilt. Dat is een aanzienlijk voordeel en waarschijnlijk ook uw grootste drijfveer.
Maar bent u wel eens met een motorhome op vakantie geweest? Elke liefhebber zal u hetzelfde vertellen: u moet uw verwachtingen aanpassen aan de realiteit. Als u twijfels hebt, huur dan een weekend een motorhome en kijk of u uzelf voor langere en frequentere periodes op zulke vakanties ziet gaan.
Een proefvakantie met een gehuurde motorhome helpt u ook te ontdekken welke uitrusting en opties u nodig hebt om dit avontuur aan uw verwachtingen te laten voldoen.
 
2. n alle uitgaven in 
De aankoop van een motorhome is sowieso duur, maar brengt ook een reeks andere kosten met zich mee. Zo moet er elk jaar een onderhoud worden gedaan, waarbij bijvoorbeeld de afdichting moet worden getest. Bovendien moet u u niet alleen ontfermen over het mechanische aspect, maar ook over alle toestellen en structuren binnenin. Oven, koelkast, leidingen, bedden: dit kan voor de hand liggend lijken, maar een motorhome bezitten, betekent dat u bereid bent om hem in goede staat te houden, ook wanneer u het voertuig niet gebruikt.
Nu we het er toch over hebben: waar moet u uw motorhome parkeren als u hem niet gebruikt? De ideale oplossing zou een gesloten garage zijn die vochtigheid binnenin voorkomt. Maar als u die mogelijkheid niet hebt, kost een veilige parkeerplaats gemiddeld 500 euro per jaar.
Een mogelijkheid om een deel van de kosten te dekken, is hem te verhuren wanneer u hem niet gebruikt! Maar vergeet niet dat de inkomsten uit de verhuur van uw motorhome moeten worden aangegeven.
Het bezitten van een motorhome vereist organisatie en een volledig inzicht in de uitgaven die hij genereert. Zodra dit in orde is, kunt u uw beslissing uitvoeren.
 
 3. Neem uw tijd
Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om de juiste motorhome te vinden, een die voldoet aan de behoeften van uw gezin. Deze motorhome kan het verschil maken tussen magie en miserie. Laat dat prachtige gevoel van vrijheid niet verloren gaan door ontevredenheid over de bedden of de douche: wachten op die perfecte motorhome loont!
En wanneer u hem eindelijk voorbij ziet komen, controleer dan alles: handleiding, vochtigheid binnenin, toestellen en hun instructies, mechaniek, enz.     
Kopen bij een particulier kan goedkoper zijn, maar niets gaat boven de zekerheid die een professionele garage biedt. Zo kunt u  er vaak onderhandelen over een garantieverlenging, wat echt het verschil kan maken.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Meer dan 80 procent Twitter-accounts kan nep zijn
 Ethisch hacker Computest vindt serieuze kwetsbaarheid in Apple’s macOS
 Helft Nederlandse managers: data en digitalisering kritiek voor bedrijfsleven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Campers steeds vaker betrokken bij pech en ongeval
 Noorwegen populair onder camperaars
 In vijf jaar tijd 43,8 procent meer campers in Nederland
 Twintig procent weet niet wat met vakantiedagen te doen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Wanneer komt de kostenvergoeding van hoortoestellen ter sprake?
reacties
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
top10
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
‘Country Extortion’ en staatsgerelateerd hacktivisme kunnen samenleving ontwrichten
Twee op de drie Nederlanders voorstander van vierdaagse werkweek
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor
Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen
Gefragmenteerde informatie staat optimale customer experience in de weg
De moderne manager bestaat niet
Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten
Cybercriminelen gebruiken snelkoppelingen om toegang te krijgen tot zakelijke pc's
Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen
meer top 10