zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een motorhome kopen? Neem de afslag naar een nieuw avontuur!

Is een motorhome iets voor u?

27 juli 2021 - Als gevolg van de onzekerheid rond vliegreizen het afgelopen jaar overwegen veel mensen een motorhome te kopen voor hun volgende vakantie. Tijdens de pandemie heeft de sector een hoge vlucht genomen, en in april 2021 lag de marktverkoop 121 procent hoger dan in april 2020. Overweegt u om een motorhome te kopen? Weet dan dat het heel belangrijk is om dit als een investering te beschouwen.

Maar wetende dat het budget voor een nieuw voertuig tussen 50.000€ en 120.000€ ligt, is een tweedehands motorhome misschien een betere oplossing. Doe u mee met de trend? Tweedehands.be registreerde 4,5 meer zoekopdrachten voor 'motorhome' in januari 2021 in vergelijking met januari 2020 … En misschien is zo’n voertuig ook iets voor u!     


Als u niet weet waar te beginnen om de juiste beslissing te nemen, bekijk dan de tips & tricks hieronder, die u helpen om een doordachte keuze te maken.

1. Verwachtingen vs. realiteit: dicht de kloof
Wie eraan denkt een motorhome te kopen, denkt spontaan aan een spannend, ongerept avontuur. En dat is ook zo. Een motorhome geeft de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt, wanneer u wilt. Dat is een aanzienlijk voordeel en waarschijnlijk ook uw grootste drijfveer.
Maar bent u wel eens met een motorhome op vakantie geweest? Elke liefhebber zal u hetzelfde vertellen: u moet uw verwachtingen aanpassen aan de realiteit. Als u twijfels hebt, huur dan een weekend een motorhome en kijk of u uzelf voor langere en frequentere periodes op zulke vakanties ziet gaan.
Een proefvakantie met een gehuurde motorhome helpt u ook te ontdekken welke uitrusting en opties u nodig hebt om dit avontuur aan uw verwachtingen te laten voldoen.
 
2. n alle uitgaven in 
De aankoop van een motorhome is sowieso duur, maar brengt ook een reeks andere kosten met zich mee. Zo moet er elk jaar een onderhoud worden gedaan, waarbij bijvoorbeeld de afdichting moet worden getest. Bovendien moet u u niet alleen ontfermen over het mechanische aspect, maar ook over alle toestellen en structuren binnenin. Oven, koelkast, leidingen, bedden: dit kan voor de hand liggend lijken, maar een motorhome bezitten, betekent dat u bereid bent om hem in goede staat te houden, ook wanneer u het voertuig niet gebruikt.
Nu we het er toch over hebben: waar moet u uw motorhome parkeren als u hem niet gebruikt? De ideale oplossing zou een gesloten garage zijn die vochtigheid binnenin voorkomt. Maar als u die mogelijkheid niet hebt, kost een veilige parkeerplaats gemiddeld 500 euro per jaar.
Een mogelijkheid om een deel van de kosten te dekken, is hem te verhuren wanneer u hem niet gebruikt! Maar vergeet niet dat de inkomsten uit de verhuur van uw motorhome moeten worden aangegeven.
Het bezitten van een motorhome vereist organisatie en een volledig inzicht in de uitgaven die hij genereert. Zodra dit in orde is, kunt u uw beslissing uitvoeren.
 
 3. Neem uw tijd
Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om de juiste motorhome te vinden, een die voldoet aan de behoeften van uw gezin. Deze motorhome kan het verschil maken tussen magie en miserie. Laat dat prachtige gevoel van vrijheid niet verloren gaan door ontevredenheid over de bedden of de douche: wachten op die perfecte motorhome loont!
En wanneer u hem eindelijk voorbij ziet komen, controleer dan alles: handleiding, vochtigheid binnenin, toestellen en hun instructies, mechaniek, enz.     
Kopen bij een particulier kan goedkoper zijn, maar niets gaat boven de zekerheid die een professionele garage biedt. Zo kunt u  er vaak onderhandelen over een garantieverlenging, wat echt het verschil kan maken.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Grote merken stellen Nederlandse consument teleur
 Nederlanders zijn trots op hun werk en doen vaak meer dan wordt gevraagd
 HR-beslisser ervaart te hoge werkdruk op HR-afdeling
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Campers steeds vaker betrokken bij pech en ongeval
 Noorwegen populair onder camperaars
 In vijf jaar tijd 43,8 procent meer campers in Nederland
 Twintig procent weet niet wat met vakantiedagen te doen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Trend van eigen thuisbioscoop zet ook in 2022 door
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022
Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022
Brede kijk op netwerksecurity dé uitdaging voor 2022
'Het nieuwe normaal is nu gewoon normaal'
Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing
Drie manieren om betrokkenheid te creëren bij medewerkers op afstand
Bedrijven willen klantervaring verbeteren in huidige 'digital-first' wereld
Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn
Twee op de vijf werkenden laat zich niet verleiden door tekenbonus bij zoektocht nieuwe baan
Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022
meer top 10