zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Spiritualiteit en management niet meer los te koppelen

Het is onmogelijk dat we na de coronapandemie teruggaan naar hoe het daarvoor was

16 juli 2021 - Sharda Nandram is benoemd tot (deeltijd-) hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Hiermee komt het relatief jonge vakgebied Business & Spiritualiteit terug op de agenda van Nyenrode. Nandram treedt in de voetsporen van wijlen prof. dr. Paul de Blot die vanaf 2006 tot 2013 hoogleraar was op dit vakgebied.

De leerstoel is geplaatst binnen het Nyenrode Center for Entrepreneurship, Stewardship & Governance. Nandram gaat zich onder andere richten op vragen als: wat is spiritualiteit, waarom is spiritualiteit belangrijk en hoe kan het bijdragen aan transformaties in organisaties? Diverse organisaties zijn bezig met het exploreren en implementeren van nieuwe manieren zichzelf uitdragen en betrekken van mensen in en buiten hun organisaties. Dit gaat gepaard met de ontwikkeling van nieuwe managementtheorieën, methoden en technieken. Spiritualiteit verrijkt de managementdiscipline bij deze transformaties door een brug te zijn tussen materiële ambities en spirituele behoeften. 


 
Transformatie
Nandram: "De vele crises van de laatste jaren hebben ruimte gemaakt voor existentiële vragen bij medewerkers, ondernemers, bestuurders en beleidsmakers. Wie ben ik en waarom besta ik, zijn hier voorbeelden van. Het is nu tijd om management te doordrenken met spiritualiteit, niet als iets vrijblijvends of een toevoeging maar als een integraal bestanddeel van processen, structuren, menselijke drijfveren en handelingen in organisaties. Het is onmogelijk dat we na de coronapandemie teruggaan naar hoe het daarvoor was. We zijn door deze pandemie in een transformatie gezogen en deze is nog steeds gaande. We kijken momenteel anders naar de wereld, een kijk die gevoed wordt door openheid voor het onbekende. Dat is hoe spiritualiteit werkt, ruimte geven aan het onbekende, gevoed door wat mensen ten diepste drijft".
 
Integratieve lens
Nandram wil praktische uitingen van existentiële vragen wetenschappelijk onderzoeken en zo bijdragen aan de kennis over transformaties, waarbij er oog is voor menselijkheid in organisaties, duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit met de omgeving. In haar visie gaat ze uit van een integratieve lens voor het aanpakken van hedendaagse en complexe problemen. Dit is een lens waarbij we naar de wereld kijken als een samenhangend geheel met onderlinge verbondenheid tussen en in mensen, systemen en natuur. 
 
Principes
Koen Becking, Rector Magnificus aan Nyenrode, is blij met een positief advies van de benoemingsadviescommissie: "Door de benoeming van Sharda spelen we in op de trend op het gebied van menselijkheid en spiritualiteit in het bedrijfsleven. De vorming van onze studenten gaat verder dan de gebaande paden. We willen studenten de principes bijbrengen, zodat ze zich hier bewust van worden en ze leren hoe ze het toe kunnen passen in hun eigen context. Onze studenten worden opgeleid tot professionals die overal op de arbeidsmarkt terecht kunnen komen. Veel van hen hebben management ambities. Spiritualiteit wordt steeds meer een onderdeel van dit management."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Hybride werken vraagt om nieuwe securitystrategie
 De cruciale rol van de SAM-professional
 Hybride model? Dan is betere samenwerking noodzakelijk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gaat de Chinese managementstijl de wereld veroveren?
 Bedrijfsastrologie biedt `houvast` in onzekere tijd
 Is spiritueel werven de toekomst?
 In acht stappen naar spiritueel leiderschap
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10