zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Creditmanagers kunnen zich op verschillende manieren wapenen tegen wanbetalers

Bescherm uw organisatie maximaal tegen wanbetalers

6 januari 2021 - Bedrijven hebben het in deze coronatijden niet eenvoudig. Zeker nu wordt er volop gekeken naar de creditmanagers die samen met de credit controllers over de cashflow waken en de kredietwaardigheid van klanten monitoren. Volgens Laurens Lemmens van invorderingsbedrijf.nl kunnen zij het een en ander doen om zich maximaal te beschermen tegen wanbetalers.

Volgens hem is het niet correct om alleen naar de creditmanager te wijzen en is een multidisciplinaire aanpak wenselijk.


Lemmens geeft aan dat alles begint bij een goed onderzoek naar de klant: "In de eerste plaats is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de financiële toestand van een klant. Schenk daarbij niet alleen aandacht aan nieuwe klanten, want ook bestaande klanten kunnen in moeilijkheden komen. Een kredietwaardigheidscheck is altijd belangrijk. Op basis hiervan kunnen er vervolgens voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Er kan bijvoorbeeld een vooruitbetaling worden gevraagd of er kunnen kortere betalingstermijnen worden gehanteerd. Dit alles behoort natuurlijk tot het domein van creditmanagers en credit controllers."

Goede verkoopvoorwaarden opstellen
"Hier hebben creditmanagers minder controle over, maar goede verkoopvoorwaarden zijn altijd belangrijk voor wie zich wil wapenen tegen wanbetalers. Ze kunnen en moeten de situatie echter wel durven aankaarten. Er zijn veel zaken die in de verkoopvoorwaarden kunnen worden opgenomen. Een voorbeeld is de boeterente waardoor er bij wanbetaling extra kosten kunnen worden aangerekend. Dat maakt het interessanter om snel te betalen. Een ander voorbeeld is een eigendomsvoorbehoud. Bij een eigendomsvoorbehoud wordt het een en ander reeds geleverd, maar wordt de klant pas echt eigenaar wanneer hij tot betalen is overgegaan. Plan zeker een overleg met de juridische afdeling in om extra mogelijkheden na te gaan,"aldus Laurens Lemmens.

Kredietverzekering afsluiten
Lemmens heeft het ook over verzekeringen die bescherming kunnen bieden: "Wanbetalers kunnen de levensvatbaarheid van een onderneming aantasten. Het houdt dan ook een risico in en net zoals bij andere risico's is het mogelijk om zich hiertegen te verzekeren. Dit noemen we een kredietverzekering. Vaak komt zo'n kredietverzekering met allerlei handige extraatjes, zoals tools om de solvabiliteitsrisico's van klanten in kaart te brengen. Daar maken creditmanagers natuurlijk graag gebruik van."
Een kredietverzekering kan volgens Lemmens interessant zijn, maar hij benoemt tegelijkertijd een aantal aandachtspunten: "Wanneer creditmanagers opmerken dat er steeds meer klanten risicovol worden, moeten ze durven wijzen op het belang van een kredietverzekering. Dergelijke kredietverzekeringen zijn er in alle soorten en maten, maar sowieso zijn er beperkingen. Zo is de dekking bijvoorbeeld vaak beperkt tot 75 à 85 procent. Bovendien is het verzekerde bedrag eveneens vaak per klant beperkt. Een kredietverzekering kan een goede creditmanager dus nooit vervangen, maar wel ondersteunen."

Nadenken over debiteurenbeheer
"Wanneer het toch misloopt, is het belangrijk dat creditmanagers tijdig actie ondernemen. Met een sterk debiteurenbeleid wordt het voor klanten duidelijk dat ze zich netjes aan de afspraken moeten houden, terwijl wanbetalers sneller tot betalen overgaan. Sowieso is het belangrijk dat er snel contact wordt opgenomen met de klant. Soms kan een afbetalingsplan een oplossing bieden. Als er na herinneringen en aanmaningen geen oplossing volgt, moeten ondernemers beseffen dat ook een creditmanager geen wonderen kan verrichten. De volgende logische stap is dan een incassobureau," sluit Lemmens af.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Corona zorgt voor makkelijk te benaderen maar moeilijk te werven kandidaten
 Cao-drukte in juni tekent inhaalslag
 Wachten in Zoomvergaderingen kost bijna 8. 000 euro per jaar
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Creditmanagers pleiten voor andere incasso-aanpak
 Meer aansprakelijkheidsrisico’s op het gebied van milieu, cyber, gebrekkige producten en recall
  Drie credit management tips om de transformatie tot Ebenezer Scrooge te voorkomen
 Het geheime recept voor geslaagd credit management
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Beter omgaan met tijdsdruk door goed timemanagement
Hoe verbeter je de uitstraling van de website van je bedrijf?
reacties
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carričre zijn bekend (1) 
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
Bedrijven zijn niet goed uitgerust om de klantervaring te verbeteren (1) 
Het nieuwe vergaderen  (1) 
top10
Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
Doorstromer bereid te wachten met aankoop volgende woning door oververhitte huizenmarkt
Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act
Hoe boost je de vitaliteit en verbondenheid van je team(s)?
Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s
Steeds meer bedrijven bieden ‘burnout-break’ – wacht Nederland nieuwe golf burnouts?
Een motorhome kopen? Neem de afslag naar een nieuw avontuur!
Respons direct mail met 69 procent toegenomen
Het ideale hybride kantoor? Cybersecure!
Welke lessen leren we van corona?
meer top 10