zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waaraan herkent u een slechte cyberbeveiliging?

Signalen waar organisaties op moeten letten

10 november 2020 - Uit de voortdurende toename van succesvolle cyberaanvallen kunnen we concluderen dat de cyberbeveiliging nog niet bij iedere organisatie op orde is. Tijd om na te gaan of uw organisatie goed beschermd is. BlackBerry deelt acht signalen waaraan u een slechte beveiliging kunt herkennen.

1.  U gebruikt nog steeds beveiligingsproducten op basis van een handtekening


Voorheen kon nieuwe malware afzonderlijk worden gedetecteerd, gecatalogiseerd en geblokkeerd door beveiligingsbedrijven. Kwaadaardige bestanden werden geïdentificeerd aan de hand van hun unieke hashcode, ook bekend als digitale handtekening. Tegenwoordig komen er dagelijks ongeveer 1200 nieuwe malware-varianten bij. Alleen al het aantal unieke bedreigingen dat momenteel wordt genegeerd, zorgt voor een sterk verminderde effectiviteit van een op digitale handtekening gebaseerde beveiligingsaanpak.

2.  Mobiele apparaten zijn kwetsbaar
Werknemers hebben regelmatig toegang tot zakelijke bestanden met smartphones, waardoor mobiele apparaten een primair doelwit zijn voor phishing-aanvallen. Ruim 83 procent van de phishing-aanvallen vindt plaats via sms-berichten of mobiele apps. Mobiele apparaten zijn daarnaast ook belangrijke veroorzakers van datalekken, wat kan leiden tot wetsovertredingen en boetes.

3.  U voert nog steeds regelmatig systeemscans uit
Traditionele antivirus (AV)-oplossingen zijn afhankelijk van intensieve systeemscans om malware te ontdekken. Deze scans worden ingepland, on-demand uitgevoerd of vinden plaats na het bijwerken van de digitale handtekening. Ongeacht wanneer ze plaatsvinden, is hun negatieve invloed op de systeemprestaties overduidelijk. Als u beveiligingsoplossing nog steeds systeemscans vereist, is het tijd voor een upgrade.

4.  Nieuwe PC’s lijken traag
Veel bedrijven implementeren een gelaagd beveiligingsmodel waarbij oplossingen voor nieuwe dreigingen bovenop de bestaande software worden gebouwd. Na verloop van tijd legt de opeenstapeling van beveiligingslagen een druk op de systeembronnen, wat een negatief effect op de systeemprestaties geeft. Trage PC’s kunnen een teken zijn dat het tijd is om u endpoint-oplossing opnieuw te evalueren.

5.  U gebruikt nog steeds een lokale server voor AV-beheer
Wanneer u uw AV niet vanuit de cloud kunt beheren, is het waarschijnlijk tijd om te updaten. Vergeet niet dat voor veel AV-oplossingen een constante internetverbinding nodig is om effectief te zijn. Zorg ervoor dat uw AV-oplossing werkt, of gebruikers nu online zijn of niet.

6.  U bent te veel tijd kwijt aan het beheren van u AV-oplossingen
Elke minuut u die IT-team besteedt aan het beheren van de AV-oplossingen is een minuut die ze niet aan beveiliging kunnen besteden. Wanneer u huidige oplossing zorgt voor tijdverlies bij u IT-experts, is het tijd om nieuwe opties te overwegen.

7.  Er wordt te veel tijd besteed aan reageren op valse waarschuwingen
Naarmate nieuwe technieken voor het identificeren van malware zijn ontwikkeld, zijn ook het aantal valse foutmeldingen toegenomen. Als identificatie op basis van gedrag, sandboxing en hackpreventie op basis van de host en URL/reputatie-filtering te veel tijd verspillen aan valse waarschuwingen, is het tijd voor een verandering.

8.  Een upgrade van OS is nodig om AV te implementeren
In sommige gevallen zijn bedrijfskritische systemen om technische redenen aan een bepaald besturingssysteem gekoppeld en kunnen hierdoor niet worden geüpgraded. Het selecteren van een beveiligingsoplossing die op meerdere systemen draait, zowel oude als nieuwe, kan uw organisatie geld besparen en tegelijkertijd uw beveiligingspakket vereenvoudigen.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips om een tekort aan security-specialisten op te vangen
 Organisaties ervaren meer cyberaanvallen sinds de start van de pandemie
 Aanzienlijke toename aanvallen en digitale inbraken in Nederland
 IT Professionals maken zich meer zorgen over Corporate Security dan over IT-veiligheid thuis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10