zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zo haalt u optimaal resultaat uit IoT

Steeds meer organisaties worden data gedreven

5 oktober 2020 - Steeds meer organisaties worden data gedreven. Inzichten op basis van data zorgen immers voor meer efficiëntie, een betere dienstverlening, lagere kosten en nieuwe businessmodellen. Organisaties verzamelen dan ook meer en meer data, maar helaas verdwijnt deze data maar al te vaak in een diepe put, zonder ooit geraadpleegd te worden. De sleutel tot succes is kennis, stelt Henk Schwietert, CEO van Evalan.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de bedrijven die data verzamelen met IoT maar weinig gebruik maken van die data. Redenen die hiervoor worden genoemd zijn te hoge kosten, een gebrek aan kennis en het niet kunnen vergaren van relevante inzichten uit de enorme hoeveelheden data. Henk Schwietert: "Voor het vergaren van relevante inzichten uit data is óók kennis nodig. Wanneer deze inzichten leiden tot efficiëntie, kostenbesparingen en nieuwe businesskansen, zijn de hoge kosten die als reden genoemd worden vaak geen bezwaar meer." Schwietert bepleit dat het delen van kennis over IoT met medewerkers essentieel is. Bedrijven kunnen hun data pas volledig benutten wanneer de medewerkers weten hoe IoT invloed op hun eigen taken gaat hebben en wat dit betekent voor de processen binnen het bedrijf. Het is van belang dat alle niveaus binnen de organisatie met IoT leren werken. Medewerkers staan hierdoor meer open voor veranderingen die voortvloeien uit de IoT-implementatie. "Dit zal ertoe leiden dat processen soepeler verlopen en dat zal de verwachte meerwaarde oplever,en," stelt hij. Operationele en analytische kwaliteiten
Bedrijven worden overspoeld met data die gemonitord, gecontroleerd en geanalyseerd moeten worden. "Deze taak wordt vaak onderschat. Databeheer is geen parttimebaan maar vereist een specifieke projectmanager. Operationele en analytische kwaliteiten zijn hierbij van belang. Alle data die worden verzameld, moeten uiteindelijk resulteren in een succesvolle aanpak die aansluit bij het doel van de organisatie," stelt Schwietert. Hij vult aan: "Zorg er altijd voor dat er een tastbaar voordeel aan de IoT-implementatie verbonden is en identificeer concrete use cases vroeg in het proces. Het verzamelen van data met het idee er later waarde uit te halen, is geen verstandige aanpak. De beheerder van de data kan zich beter focussen en gerichtere analyses doen, als hij weet waar de toegevoegde waarde wordt geleverd."

Beveiliging
Het beveiligen van het IoT-systeem is een belangrijk onderdeel van het succes. Schwietert: "Dit begint met het up-to-date houden van de software en apparaten, door risico’s te identificeren, patches te installeren, periodiek te testen, te loggen en ervoor te zorgen dat alle werkprocedures die betrekking hebben op systeembeveiliging nauwgezet worden gevolgd. Hierbij is het ook van belang dat privacy middels Privacy by Design vanaf het begin wordt meegenomen in het hele ontwerp van het IoT-systeem."
De mogelijkheden van verschillende metingen worden steeds verder uitgebreid en de technologie wordt steeds geavanceerder en tegelijkertijd minder prijzig. Een groeiend aantal bedrijven haalt voordeel uit IoT en loopt hiermee een stapje voor op de concurrent. Door medewerkers snel up to speed te brengen op het gebied van data, security en algemene IoT-kennis wordt de organisatie klaargemaakt om de volgende stap te zetten.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Meerderheid werkgevers heeft opleidingsbudget niet ingetrokken in coronatijd
 Ruim helft organisaties verstuurt gegevens onbeveiligd
 Nederland in top drie digitalisering HR-diensten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cybercriminelen zoeken gericht naar kwetsbaarheden in routers en IoT-apparatuur thuiswerkers
 IoT: vijf stappen om operationele processen opnieuw vorm te geven en resultaten te verbeteren
 Zes van de twaalf exploits houdt verband met het IoT
 Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Nederlandse medewerkers meest laks ten opzichte van cybersecurity (1) 
Twintig procent werkzoekenden bereid te verhuizen voor nieuwe baan (1) 
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij (1) 
Corona dwingt tot versneld digitaliseren (1) 
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (2) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
top10
Corona dwingt tot versneld digitaliseren
Werknemersgeluk: bied flexibele verloning aan
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij
Wat heeft de Noordpool met onze toekomst van leven en werken te maken?
De coronasituatie heeft ook effect op de relatiegeschenkensector
Vijf tips voor managers om corona-burnouts te voorkomen
Waardering tonen belangrijkste voor werkgeluk jongeren
Een op drie Nederlanders roddelt digitaal over collega
Vijf Amerikaanse experts over de toekomst van blockchain
Twintig procent werkzoekenden bereid te verhuizen voor nieuwe baan
meer top 10