zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren

Urgentiebesef en motivatie voor ontwikkelen gegroeid door lockdownperiode

29 september 2020 - De lockdown-periode van afgelopen voorjaar heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de Nederlandse werkenden zichzelf is gaan ontwikkelen. Dit blijkt uit onderzoek van Opleiding.nl, uitgevoerd onder meer dan 1.100 Nederlanders in loondienst. Zo heeft 36 procent van de werkende Nederlanders nieuwe dingen geleerd in de lockdown, doordat zij tijd en ruimte hadden om te experimenteren en te proberen.

 Nog eens een derde (32 procent) werd in dezelfde periode gedwongen tot ontwikkeling. Zij geven aan nieuwe dingen te hebben geleerd, omdat het niet mogelijk was om voor bepaalde dingen hulp in te schakelen. In totaal zegt drie op de tien (31 procent) in de lockdown-periode meer uitdagingen te zijn aangegaan, waardoor zij zichzelf hebben ontwikkeld.


 
Besef over belang van ontwikkeling gegroeid tijdens lockdown 
Dat men in de lockdown zoveel meer is gaan leren, komt mogelijk doordat deze periode het urgentiebesef over ontwikkelen op zowel zakelijk- als qua persoonlijk niveau heeft doen groeien. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vier op de tien (41 procent) werkende Nederlanders door de lockdown zijn gaan inzien hoe belangrijk het voor hen persoonlijk is om te blijven leren en hoe belangrijk het voor het bedrijf is dat medewerkers blijven leren. Dat het voornamelijk intrinsieke motivatie is die Nederlandse werkenden in de lockdown heeft doen ontwikkelen, wordt bevestigd met het feit dat slechts een kwart (25 procent) van de Nederlanders aangeeft dat hij tijdens deze periode meer is gaan leren met de reden dat hij eindelijk tijd had zichzelf te ontwikkelen.
 
Meer plezier in leren
Dat de Nederlandse werkenden in de lockdown meer zijn gaan leren, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat men positiever tegenover leren is gaan staan. Zo geeft twee op de vijf (40 procent) aan dat hij dankzij de lockdown weet hoeveel plezier en energie hij haalt uit het leren van nieuwe dingen.
Steven Steenbergen, directeur Opleiding.nl: "Bij Opleiding.nl zijn we groot voorstander van een leven lang leren. We geloven dat continue ontwikkeling noodzakelijk is voor de kwaliteit van het Nederlandse bedrijfsleven. We zijn verheugd te zien dat dit besef nu gedeeld wordt bij een aanzienlijk deel van de werkende Nederlanders. Met bijvoorbeeld de All you can Learn-mogelijkheden van Opleiding.nl kunnen werkgevers daar snel op in springen." 
Eric Verduyn, directeur Onderwijs van NCOI, een van de opleiders achter Opleiding.nl: "Ondanks dat de lockdown voor vele Nederlanders een uitdagende tijd is geweest, is het ook mooi om te zien dat zoveel werkenden door deze periode hebben ervaren hoeveel plezier en energie zij halen uit het leren van nieuwe dingen. Dat medewerkers zelf zin hebben om zicht te ontwikkelen is een belangrijke voorwaarde van het slagen van ontwikkeltrajecten bij organisaties. Een groot deel van de medewerkers is zich nu echt bewust van de waarde van leren, dat is een grote overwinning."
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 The Great Skills Reset: manieren om u voor te bereiden op de digitale economie
 Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
 Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
 Tijden veranderen, en daarmee carrières
 
 
reacties
 
peter zz.boekhouder  |   | 
29-09-2020
 | 
09:12 uur
De online opleidingen zijn onwijs verbeterd de laatste jaren. En tijdens de eerste lockdown werden dure trainingen nu ineens voor een veel lager tarief of zelfs gratis aangeboden.

Ik hoop uiteraard niet op Lockdown 2, maar als je door de corona nergens meer heen kan of mag is een online opleiding ideaal. Betaalbaar of gratis en in je eigen tijd studeren en ook nog eens visueel.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10