zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-leiders zetten in op cloudoptimalisatie om begrotingsproblemen na COVID-19 te verminderen

De rol van cloudcomputing in het nieuwe normaal

24 augustus 2020 - Onderzoek van Rackspace Technology onthult dat Nederlanders - beter dan de Britten en Duitsers - om kunnen gaan met de urgentie van nieuwe technologieën om kosten te optimaliseren, maar dat ze niet de juiste expertise hebben om deze te implementeren

Meer dan driekwart (87 procent) van de bedrijven in Nederland heeft tijdens de lockdown hun uitgaven en budgetten voor technologie moeten verhogen. De meerderheid (69 procent) verwacht dat ook de komende twaalf maanden verdere stijgingen plaatsvinden, aanzienlijk meer dan het EMEA-gemiddelde (63 procent). Naarmate de IT-uitgaven stijgen, wordt kostenbeheersing belangrijker. Meer dan driekwart (82 procent) van de Nederlandse IT’ers in topfuncties zegt dat de pandemie nieuwe zorgen over het budget met zich meebrengt. Geplande projecten (57 procent) en innovatie (50 procent) zijn de meest voorkomende aandachtspunten.


 Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Rackspace Technology onder 150 Nederlandse IT-leiders. In dit onderzoek werd de toename van IT-budgetmanagement binnen organisaties onderzocht. De belangrijkste bevindingen zijn gepubliceerd in het rapport ‘Technology Budgets: Managing Shifting Priorities’.
 
Investeren in tech talent "on hold" vanwege COVID-19
Tijdens de eerste maanden van de pandemie werden Nederlandse IT-leiders geconfronteerd met de noodzaak van een bedrijfscontinuïteitsplan. Een vijfde (21 procent) ondervond in hun bedrijf een gebrek aan bereidheid tot verschillende werkregelingen en een derde (31 procent) ontdekte een gebrek aan aanpassingsvermogen. Bovendien toonde de pandemie aan dat er een dringend tekort is aan het juiste talent. Bijna de helft van de leiders gaf aan niet genoeg medewerkers te hebben met de juiste vaardigheden. Het aannemen van het juiste talent was vóór de pandemie al een grote prioriteit. Toen was een overweldigende meerderheid (95 procent) van plan om in 2020 talent aan te nemen, 62 procent was hier toen al mee bezig. Maar voor 51 procent van de respondenten is dit nu met een jaar of zelfs onbepaalde tijd uitgesteld.
 
De rol van cloudcomputing in het nieuwe normaal
De stijgende technologische kosten brengen zorgen over de begroting met zich mee. Hierdoor wordt het belang van kostenoptimalisatie via de cloud steeds meer onderkend. Uit het onderzoek blijkt dat de cloud de centrale focus van de moderne bedrijfsvoering is geworden. Bijna twee derde (62 procent) van de IT-leiders geeft aan de infrastructuur van de cloud als een prioriteit te zien bij de budgettering. Van de bedrijven die van plan waren om in 2020 over te stappen op multi- of hybride cloud (62 procent) of om cloud gebaseerde oplossingen te ontwikkelen (69 procent), heeft nu bijna driekwart deze plannen versneld (respectievelijk 70 procent en 71 procent).
 56 procent van de IT-leiders binnen de EMEA-regio mist het inzicht of de vaardigheden om het potentieel voor kostenoptimalisatie volledig te benutten. Toch beweert 79 procent van de Nederlanders het verschil te begrijpen tussen cloudkostenbeheer en optimalisatie. Dit zou kunnen verklaren waarom de meerderheid van de IT-leiders in Nederland van plan is een nieuwe cloudinfrastructuur in te zetten om besparingen te realiseren. Een gebrek aan kennis in andere markten, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, beperkt daarentegen hun vermogen kostenbeperkende voordelen te benutten.
"Veel bedrijven hebben in 2020 ontdekt dat hun IT-systemen, middelen en het tracken van uitgaven nog niet klaar waren voor COVID-19," zegt Martin Blackburn, Managing Director EMEA bij Rackspace Technology. "Hoewel het bemoedigend is om te zien dat zoveel IT- leiders erkennen dat de cloud een centrale rol kan spelen in het beheersen van de kosten, zijn de intentie om best practices te volgen en de feitelijke kennis die daarvoor nodig is twee verschillende dingen. Ondersteuning is vaak vereist."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot
 World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
 Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De zeven voordelen van een werkplek in de cloud
 Stappenplan voor migratie naar de cloud
 Slechts vijf procent ervaart daadwerkelijk de voordelen van cloud computing
 Hybride cloud blijft favoriete toekomstige IT operating-model
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10