zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf veranderingen in ons brein die beďnvloeden hoe we leren

Is er een neurologische revolutie aan de gang?

10 januari 2020 - Technologische ontwikkelingen veranderen onze maatschappij razendsnel. Sommigen noemen het de vierde industriële revolutie, anderen het informatietijdperk. Maar het echt interessante is dat deze transformatie een verandering veroorzaakt in de manier waarop we werken, leren, denken en verbanden leggen. 

Is de neurologische revolutie dan geen betere term? Experts van Cornerstone OnDemand identificeren in het rapport "Five ways our brains are changing" vijf veranderingen in ons brein die van invloed zijn op onze leerprocessen.


 
1.     Ongeduldig brein
De verwachting om binnen korte tijd veel te leren is leidend geworden. We zijn het ondertussen gewend om direct een reactie ontvangen via social media en we willen alles nu weten en kennen. De aankondiging van ‘wondermethoden’ om vaardigheden te ontwikkelen zonder veel tijd te investeren, laat mensen snel vergeten dat ze wellicht snel kunnen leren, maar even zo snel weer kunnen vergeten. Daarom moeten bedrijven een trainingsaanbod kiezen dat overal beschikbaar en toegankelijk is, dat past bij de behoeften van werknemers, en dat een langetermijngarantie geeft op kennis.
 
2.    Minder vasthoudend
Voor digital natives is het onthouden van een telefoonnummer nogal ouderwets. Zij hoeven geen cijfers of gegevens te onthouden die direct opgeslagen of opgezocht kunnen worden. Je zou kunnen zeggen dat het internet een extern geheugen is geworden waar we alle mogelijke gegevens raadplegen. Het is niet zo dat we niet meer kunnen onthouden, maar we gebruiken deze functie in ons brein een stuk minder. De manier waarop we leren en informatie onthouden is veranderd en trainingsmethodes moeten daarop worden aangepast. Het is veel effectiever om werknemers digitale cursussen aan te bieden, toegankelijk en in een aantrekkelijk format, zoals een spel. Op deze manier wordt het geleerde ook beter onthouden.
 
3.    Opnieuw leren leren
Veel werknemers en bedrijven zijn huiverig voor automatisering. Nemen de robots onze banen over? Zolang werknemers zich op de toekomst voorbereiden zal het niet zo’n vaart lopen. Maar het is wel van belang dat we nieuwe vaardigheden leren en ons aanpassen aan de continue stroom van digitalisering. De meest veilige keuze is om de vaardigheden te leren die de mens onderscheidt van robots: de zachte en sociale vaardigheden. Deze kennis zal niet snel overbodig worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vervangbare technische kennis.
 
4.   Flexibiliteit gevraagd
Flexibiliteit betekent in deze context het vermogen van het brein om zich aan te passen aan nieuwe leer- en trainingsbehoeften. Ook al weten we niet precies welke vaardigheden we in de toekomst moeten beheersen, we kunnen wel de successen van bedrijven van de afgelopen jaren analyseren en de banen die zij hebben opgeleverd, om te voorspellen welke vaardigheden er meer gevraagd zullen gaan worden. Zo ligt de focus van bedrijfsstrategieën momenteel op kunstmatige intelligentie, waaruit we kunnen opmaken dat de toekomstige banen hiermee verbonden zullen zijn. Het geheim is om het brein zo te trainen dat het flexibel  is, met een groot aanpassingsvermogen. Zo kunt u  eenvoudiger inspelen op veranderingen en u sneller nieuwe dingen eigen maken.
 
5.    Overbelasting remt
Digitalisering maakt het eenvoudig om informatie op te zoeken en met elk device te werken op afstand. Daarom is het goed om te weten wanneer we de verbinding moeten verbreken. De overbelasting aan informatie in ons brein vermindert namelijk ons concentratievermogen. Dit resulteert vervolgens in werkstress, wat zowel voor de werknemer als de werkgever een negatieve invloed heeft. Het is de werkgever aan te raden om een bedrijfscultuur te creëren waarin rekening wordt gehouden met het emotionele welzijn van de werknemers. Een prettige werkomgeving vertaalt zich in productievere, gezondere werknemers en een succesvoller bedrijf.
Het behoud van een continu leerproces houdt ons brein fit om zich aan te blijven passen aan de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt. Zakelijk leiders moeten agile en dynamisch leren promoten om hun werknemers gemotiveerd te houden nieuwe vaardigheden te leren.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
 Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
 Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Wij zijn niet alleen ons brein'
 Werkomgeving sluit slecht aan bij het menselijk brein
 Onderzoeker: Wij zijn meer dan ons brein
 Menselijk brein: de leugendetector van de toekomst?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
reacties
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent (2) 
top10
De vijf HR-trends voor 2020
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Managers stellen eigen belang boven teamresultaat
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Onbekend maakt onbemind
5G cruciaal voor behoud toppositie Nederlandse IT-sector
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
Allianz beste zakelijk pensioenverzekeraar 2019
meer top 10