zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal

Loyaal betekent niet niet-ambitieus

15 november 2019 - Secretaresses en andere supportprofessionals zijn loyale werknemers. Slechts dertien procent van hen hoopt over vijf jaar werkzaam te zijn in een ander bedrijf. Dit komt naar voren in een onderzoek van Schoevers.

Daarnaast geeft nog eens bijna een kwart aan het liefst te willen blijven waar ze zitten. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde Nederlander, waarvan momenteel ruim 60 procent actief op zoek is naar of open staat voor een nieuwe baan (onderzoek XpertHR, 2019). 


De resultaten op de vraag in het onderzoek over wat de supportprofessionals over tien jaar hopen te doen, versterken dit beeld. Maar liefst 31 procent geeft aan te hopen dat ze nog bij hetzelfde bedrijf werken. 
 
Ambitieus
Dit loyale karakter van de supportprofessional betekent niet dat ze niet ambitieus zijn. 43 procent van hen geeft zichzelf op deze competentie het rapportcijfer 9,0. Daarnaast zegt nog eens een kwart hun ambitie met een 8 te waarderen. Gemiddeld komen alle supportprofessionals uit de bus met een 7,9. Dit hoge cijfer geeft aan dat men vooruit wil komen en doelen voor zichzelf stelt. 
 
Paniek
Het is maar goed ook dat de meeste supportprofessionals niet snel weg gaan bij hun werkgever. Ruim een derde (35 procent) zegt namelijk dat er flinke paniek ontstaat, wanneer hij of zij ontslag zou nemen. Vooral officemanagers zijn onmisbaar, in 55 procent van de gevallen heeft een bedrijf een flink probleem wanneer zij vertrekken.  
"Supportprofessionals zijn vaak, veel meer dan de meeste mensen denken, de spil binnen een organisatie. En zij vereenzelvigen zich ook in hoge mate met het bedrijf," vertelt Rob Rijbroek, directeur bij Schoevers. "Dit is in veel gevallen de reden dat zij erg loyaal zijn en hun organisatie niet snel in de kou zullen laten staan. Het imago van de hedendaagse supportprofessional is aan een flinke update toe. Er zijn nog steeds veel mensen die bij de term secretaresse of office manager alleen denken aan een vrouw op de receptie die klusjes uitvoert voor de directeur en de koffie verzorgt. Dit beeld is niet meer van deze tijd."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vacatures in Sales, IT en Administratie meest bekeken in 2017
 Secretaresses geven Nederlandse gastvrijheid een 6,9
 Managers: laat uw assistant zich niet achter u verschuilen!
 Secretaresse: van werken vóór naar werken mét de manager
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10