zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders

Nederlander kiest voor zekerheid

21 juni 2019 - Nederlandse werknemers staan het minst open om te freelancen of om te werken als zelfstandige in vergelijking met het Europese gemiddelde.

Waar bijna de helft (47 procent) van de Europeanen aangeeft niet geïnteresseerd te zijn in freelancen of zzp’en, geldt dit voor maar liefst 59 procent van de Nederlanders. Werknemers in Italië (32 procent), het Verenigd Koninkrijk en Polen (beide 38 procent) staan er een stuk positiever tegenover.


Over de gehele linie valt op dat de populariteit van zelfstandig werken in heel Europa een flinke deuk heeft opgelopen. Slechts vijftien procent van de Europese werknemers overweegt actief om freelancer of zelfstandige te worden. Twee jaar geleden was dit nog ruim een kwart van de werknemers (26 procent).
Dat blijkt uit het onderzoek The Workforce View van ADP. ADP onderzocht hoe ruim 10.000 werknemers uit Europa, waaronder 1.400 Nederlanders, denken over actuele thema’s die spelen op de werkvloer en de toekomst van werk.
 
Behoefte aan zekerheid
Waar een aantal jaren geleden nog een piek was in de populariteit van freelancen, mede veroorzaakt door een groeiende behoefte aan flexibiliteit en vrijheid, lijkt het tij nu gekeerd. Werknemers hebben opnieuw behoefte aan vastigheid. Meer dan een kwart (27 procent) van de Europese werknemers verwacht de rest van hun carrière bij dezelfde organisatie te blijven. In Nederland is dit zelfs 34 procent - de grootste groep in de leeftijd van 45 tot 54 jaar. Gemiddeld denken Europese werknemers rond de vier jaar bij dezelfde werkgever te werken.
"In sommige sectoren is freelancen als gevolg van de crisis niet altijd een vrijwillige keuze geweest. Hoewel freelancen heel veel mogelijkheden biedt, is het niet voor iedereen weggelegd. Aangetrokken door vrijheid, flexibiliteit en de mogelijkheid om zelf hun toekomst te bepalen, kozen een groot aantal werknemers de afgelopen jaren voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. Velen zullen echter ook worstelen met de onzekerheid, het isolement en administratieve lasten die daarmee gepaard kunnen gaan," vertelt Martijn Brand, algemeen directeur bij ADP Nederland. "De vraag naar een betere balans tussen werk en privé blijft echter wel bestaan en organisaties spelen daar gelukkig steeds vaker op in. Zij onderzoeken bijvoorbeeld nieuwe methoden om een ​​betere manier van werken en meer flexibiliteit te realiseren. Ondanks de terugloop blijft freelancen voor sommigen een aantrekkelijk alternatief, dus organisaties moeten blijven concurreren met de opties die werken als freelancer en zelfstandige te bieden heeft."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf?
 Vier kansen in process excellence die u in de gaten moet houden
 Wereldwijde groei aan cyberdreigingen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer wil aan de slag als freelancer
 Freelancebestaan lonkt door recessie
 Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten
 Minder kans op armoede met gewone baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Vier HR-trends voor 2020
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus
Toename personeelskosten leidt tot hogere zorgkosten
Interne datalekken grote zorg voor IT-leiders
meer top 10