zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Record aan kwetsbaarheden zorgt voor meer innovatie in cybersecurity

Sectoren die vaak slachtoffer zijn van cyberaanvallen, zijn het best voorbereid

21 mei 2019 - Dimension Data onthult exclusieve resultaten uit zijn Executive Guide voor NTT Security 2019 Global Threat Intelligence Report. Dit rapport focust op de cyber maturity van diverse Europese organisaties.

De gemiddelde cybermaturity-beoordeling blijft wereldwijd steken op een zorgwekkende 1,45 op een schaal van een tot vijf. Deze score wordt bepaald door de totaalaanpak van een organisatie ten opzichte van cybersecurity vanuit een proces-, metrics- en strategisch perspectief. De bevindingen komen in een tijd waarin de beveiligingskwetsbaarheden ook tot een recordhoogte zijn gestegen: een stijging van 12,5 procent ten opzichte van 2017.


De financiële- en technologiesector hebben de hoogste maturityratings van respectievelijk 1,71 en 1,66. Deze sectoren blijven hun beveiliging uitbreiden, gezien ze tot de meest getargete sectoren behoren met ieder zeventien procent van alle geregistreerde aanvallen in 2018.
 
Meest voorkomende aanvalstypes
Door het doorzoeken van gigantische hoeveelheden logs en aanvallen kan het rapport de meest voorkomende aanvalstypes vaststellen. Webaanvallen vormen de meest voorkomende bedreiging, met een verdubbeling in frequentie sinds 2017 en goed voor 32 procent van alle aanvallen die vorig jaar werden gedetecteerd. Reconnaissance (zestien procent) is de tweede meest voorkomende vijandige activiteit, op de voet gevolgd door service-specifieke aanvallen (dertien procent) en brute-force-aanvallen (twaalf procent).
 Mark Thomas, VP Cybersecurity bij Dimension Data: "Er is duidelijk werk aan de winkel. Alle sectoren moeten robuustere beveiliging instellen. Veel CXO’s erkennen het belang van meer strategische investeringen om de positie van hun cybersecurity-verdediging te verbeteren.
De kunst van het voorspellen van dreigingen is volop in ontwikkeling, met nieuwe samenwerkingen en buy-in in de keten van cybersecurity. De meest getargete sectoren zijn bovendien het meest geneigd om ondersteuning in te schakelen bij het ontwikkelen van hun strategieën en het bouwen van hun beveiligingsprogramma's. Dit is een goed voorteken voor bedrijven die een bepaalde cybermaturity-rating willen bereiken."

Andere hoogtepunten 
Andere hoogtepunten uit het Executive Guide voor NTT Security 2019 Global Threat Intelligence Report zijn onder meer:
 
  • 35 procent van de aanvallen wereldwijd is afkomstig van IP-adressen in de VS en China, gevolgd door EMEA en APAC;
  • crypto-jacking is een grootschalige vijandige activiteit – met soms meer detecties dan alle andere malware samen – waardoor de technologie- en onderwijssector het zwaarst worden getroffen;
  • diefstal van inloggegevens neemt toe naarmate aanvallers zich richten op cloudinloggegevens. Technologiebedrijven, telco's en zakelijke en professionele services worden hierdoor aanzienlijk beïnvloed.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Industriesector gebruikt achterhaalde besturingssystemen
 Explosieve groei in aantal aanvallen op populaire vergadertool
 Deel Nederlandse websites in 2019 kwetsbaar door oude webtaal
 IoT-apparaten in thuisnetwerken nieuw doelwit voor cryptojacking-malware
 
 
reacties
 
E-ngineers  |   | 
21-05-2019
 | 
11:32 uur
Ik ben blij dat hier zo veel aandacht voor is, maar is de uitkomst niet bijzonder laag? Score 1 tot 5 en dan een 1,71 scoren..

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10