zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Alles transactie Managementboek van het jaar 2019

24 april 2019 - Op het zestiende Managementboekengala werd bekend gemaakt dat een vakjury het boek Alles transactie heeft gekozen als winnaar van de verkiezing van Managementboek van het jaar 2019.

Een boek over data, vertrouwen en de ongekende kansen van het transactionele internet. Auteurs van het boek zijn Shikko Nijland, Chiel Liezenberg & Douwe Lycklama.


Interacties en transacties zijn als ademhalen. We zijn er de hele dag mee bezig, zonder dat we erbij stilstaan. Ze variëren van bellen en chatten tot elektronisch betalen en inloggen op social media. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen?
              
Alles transactie
De schrijvers van dit boek zijn ervaren fintech pioniers en helpen leiders van nu nog beter te navigeren in de digitale wereld. Ze doen dit vanuit het verhelderende perspectief van ‘transacties’, en onderscheiden zo hype van realiteit als het gaat om ontwikkelingen zoals big data, artificial intelligence, augmented reality, blockchain, biometrie en het Internet of Things. Alles transactie gaat diep in op thema’s als data, privacy en platforms die een steeds grotere impact hebben op de meest uiteenlopende sectoren. Ook geeft het boek een helder inzicht op de rol van intermediairs, hoe je als ondernemer groei en proposities creëert in tweezijdige markten en hoe u grip houdt op de steeds verdergaande digitalisering en platformatie.
Alles transactie geeft antwoord op de meest essentiële vragen op het gebied van digitale transformatie en laat zien waarom we vertrouwen infrastructureel zullen inbedden in het ‘transactionele internet’. Een enorme kans om het digitale speelveld op grote schaal te veranderen. Een boek dus over de kern van het zakendoen in de wereld van morgen.
 
Uit het Juryrapport

Vanwege het maatschappelijk en economisch belang van het onderwerp, vanwege de noodzaak voor eigenlijk iedere organisatie om zich daarmee te verstaan, vanwege de grondige analyse, vanwege de heldere ontwikkelrichting, vanwege de agenda die een veelheid aan stakeholders op hun verantwoordelijkheden wijst, en ondanks het feit dat het van alle beoordeelde boeken misschien wel het meest van de lezer vergt - daarom koos de jury voor 'Alles transactie' van Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama en Shikko Nijland.'
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 The Future of Shopping Managementboek van het jaar 2018
 Managers misleid door managementboeken en eigen overtuigingen
 Managementboek van het jaar bekend
 ‘Manager kan heel wat leren van sprookjes'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10