zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beleggers vinden huidig directiemanagement onvoldoende geschikt voor de toekomst

Slechts vijftien procent van de bestuurders is geschikt om ook in de toekomst hun bedrijf te leiden

9 april 2019 - Bijna twee derde (64 procent) van de beleggers wereldwijd vindt dat het hedendaags leiderschap ongeschikt is om het bedrijfsleven de toekomst in te loodsen. Een beperkt deel van bestuurders beschikt over de vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van Korn Ferry, bestaande uit interviews met 795 beleggers en een studie naar 150.000 bestuurdersprofielen.


 
Goede CEO reden om te beleggen in bedrijf  
Beleggers wereldwijd vinden de kwaliteit van het management belangrijk: voor 78 procent van hen is de CEO een cruciale factor bij de beslissing in welke bedrijven te beleggen. In Nederland is 68 procent van de beleggers van mening dat een goede CEO reden is om te investeren in een bedrijf. Beleggers onderkennen de noodzaak dat bestuurders klaar moeten zijn voor de toekomst. Twee derde stelt meer waarde te hechten aan de toekomstvisie en strategie van bestuurders dan aan resultaten die ze in het verleden hebben behaald.
 Uit de bestuurdersprofielen die Korn Ferry onder de loep nam, blijkt dat gemiddeld slechts vijftien procent van de leidinggevenden over de hele wereld de vaardigheden heeft die nodig zijn om hun bedrijf goed te loodsen door de snelle veranderingen op het gebied van technologie, globalisering, demografie en consumentengedrag. Een meerderheid van de bestuurders is niet in staat om snel genoeg beslissingen te nemen, mensen voldoende effectief te motiveren of vertrouwen op te bouwen. Juist deze vaardigheden zijn noodzakelijk om de continuïteit van hun organisatie te waarborgen.
 
Betrouwbare blauwdruk
 "Dat beleggers in zulke grote getalen vraagtekens zetten bij het leiderschap, moeten bedrijven zich aantrekken," zegt Madeline Dessing, managing director van Korn Ferry Nederland. "De afgelopen decennia leerden bestuurders dat controle en consistentie de basisprincipes van zakelijk leiderschap zijn. Maar in de wereld van vandaag is dit geen betrouwbare blauwdruk meer," aldus Dessing.
Van bestuurders wordt verlangd dat ze hun onderneming continue blijven transformeren. De eisen waar toekomstbestendig leiderschap volgens Korn Ferry aan dient te voldoen, vloeien voort uit wendbare, of agile, werkvormen en digitalisering. "Vernieuwing van leiderschapsprogramma’s is nodig om de nieuwe combinatie van benodigde vaardigheden te ontwikkelen. Eerst zouden bedrijven de benodigde kwaliteiten moeten definiëren om vervolgens te inventariseren in hoeverre hun leiders hieraan voldoen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De geheimen van het bedrijf met 26 CEO’s
 Checklist: runt u een intelligent enterprise?
 Mismatches op managementniveau aderlating voor bedrijfsleven
 Vier eigenschappen van een toekomstig leider
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10