zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Big data: dé gamechanger binnen de financiële wereld

Big data veranderen de manier van werken voor finance professionals

29 januari 2019 - Van alle trends die in 2018 de revue zijn gepasseerd, is big data de trend waar finance professionals het meeste heil in zien. Uit de FinTech Barometer van Onguard blijkt dat 41 procent van de finance professionals verwacht dat big data de trend is die de meeste invloed gaat hebben binnen de financiële sector.

Daarnaast verwacht één op de drie finance professionals (30 procent) dat big data gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Niet per se dat banen gaan verdwijnen, driekwart van de finance professionals (73 procent) is ervan overtuigd dat zijn baan over tien jaar nog bestaat, maar wel in de manier van werken.



De rol van big data
Uit de FinTech Barometer blijkt dat de beschikbaarheid van data voor organisaties van groot belang is. Bij maar liefst 95 procent van de bedrijven speelt data een rol. Hiervan geeft vijftien procent aan dat hun bedrijf data ís. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 41 procent van de finance professionals verwacht dat dit de gamechanger is binnen de branche. Uit het onderzoek blijkt dat slechts in drie procent van de gevallen niets met de opgeslagen data wordt gedaan. De overige twee procent van de finance professionals niet weet niet wat er met de data gebeurt.
De ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologieën en het verkrijgen en opslaan van data gaan hard. Zelfs zo hard dat ruim de helft van de finance professionals (57 procent) verwacht dat financiële dienstverleners over tien jaar zijn getransformeerd tot IT-bedrijven. Dit en het belang van big data binnen de organisatie zijn mogelijke verklaringen voor waarom CFO’s en andere finance professionals (32 procent) verwachten dat ze in de toekomst met name vaardigheden moeten ontwikkelen op het gebied van data analyse.

Toegevoegde waarde van big data
Marieke Saeij, CTO bij Onguard, ziet de toegevoegde waarde van big data: "Als het aan ons ligt is big data meer dan alleen een trend. Het is dan ook belangrijk dat finance professionals snappen waar big data hen kan helpen in het uitvoeren van hun werk. Het inzien van beschikbare data kan van toegevoegde waarde zijn, maar echt waardevol wordt big data wanneer het omgezet kan worden naar inzichten. Hoewel analyse van big data voor veel finance professionals nog een ver-van-hun-bedshow is, is dit wel het instrument binnen organisaties dat inzichten biedt en leidt tot betere performance en uiteindelijk betere klantbediening."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Met deze vijf stappen laat u datavisualisatie werken voor uw hele organisatie
 Big Data: schommelende groei in een prille vacaturemarkt
 Big Data: Het nieuwe goud voor de olie- en gasindustrie
 Vier best practices voor het omarmen van digitale transformatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10