zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer heeft geen idee van bedrijfsdoelstellingen

Continu bespreken van voortgang wordt populairder

11 januari 2019 - 21 procent van de Nederlandse werknemers heeft geen enkel idee wat de bedrijfsdoelstellingen zijn van de organisatie. Zij weten niet wat de koers van de organisatie is voor de komende periode.

In meer dan een kwart van de gevallen (27 procent) worden de bedrijfsdoelstellingen één keer per jaar gepresenteerd. Vaak aan het begin van het jaar. In sommige gevallen wordt er nooit meer teruggekomen op de doelstellingen die door en voor de organisatie zijn opgesteld (zeventien procent). Dit blijkt uit het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit’ onder 1.019 werknemers uitgevoerd door Protime.



Vooruitgang
Protime deed vorig jaar ook onderzoek naar kwaliteit op de werkvloer. Toen zei 28 procent van werkend Nederland nog dat ze in het duister tastten als het gaat om de bedrijfsdoelstellingen, tegenover 21 procent dit jaar. Het aantal medewerkers dat niet wordt ingelicht over de doelen neemt dus af. Daarnaast zijn er meer werknemers die zeggen dan de doelstellingen en de voortgang daarvan continu besproken worden met de manager. 23 procent van de medewerkers evalueert de bedrijfsdoelen geregeld met zowel zijn manager als met de rest van het team. Vorig jaar was dit slechts zestien procent.
Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: "Dat nog steeds 21 procent van de werknemers geen idee heeft van de bedrijfsdoelstellingen blijft een opvallend gegeven. Hoe ga at u de doelstellingen halen als medewerkers geen idee hebben wat er moet gebeuren om dit voor elkaar te krijgen? Dat is een kansloze missie. Gelukkig gaat het wel de goede kant op. Er wordt steeds vaker over de doelstellingen gesproken, zowel met de manager als met het gehele team. Dat is een positieve ontwikkeling. Alleen zo creëert u eigenaarschap en beweegt u de individuele medewerker om zich voor het bedrijf en zijn doelstellingen in te zetten."

 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer krijgt onrealistische productiviteitseisen opgelegd
 Werknemer tast in het duister als het gaat om bedrijfsdoelstellingen
 Medewerker zwicht voor andere dingen dan manager denkt
 Werknemer vindt werkgever niet goed voorbereid op beoordelingsgesprek
 
 
reacties
 
drs. ing. Kees van Delft  |   | 
14-01-2019
 | 
16:30 uur
Wij herkennen uw bevindingen uit onze adviespraktijk. Als wij bij potentiële opdrachtgevers komen en ons verdiepen in de situatie, speelt dit regelmatig.
Bij sport herkennen wij het wel. Als de coach niet duidelijk vertelt wat het team geacht wordt te gaan doen, dan heeft de coach zijn werk niet goed gedaan.



REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10