zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beleggen in Latijns-Amerikaanse obligaties biedt solide kansen

9 januari 2019 - Beleggen in Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties wordt vaak als riskant beschouwd. Maar door landen en projecten zorgvuldig te selecteren, kan deze activaklasse een aantrekkelijk rendementspotentieel en een solide risicoprofiel bieden. 

Dit stelt Paul David van AllianzGI in Selectivity may pay off in Latin American infrastructure debt.



Hoofdpunten:
 
  • Beleggers kijken steeds meer naar infrastructuur om hun portefeuilles in evenwicht te brengen - en een actieve selectie van Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties kan bijzonder aantrekkelijk zijn
  • Focussen op essentiële infrastructuurprojecten in landen van beleggingskwaliteit kan helpen om het markt-, valuta- en politieke risico verbonden aan deze activaklasse te minimaliseren
  • Met een zorgvuldige opbouw van de portefeuille kan Latijns-Amerikaanse infrastructuurschuld binnen een traditionele kernallocatie zitten, zelfs als deze een hoger rendementspotentieel biedt
Focus
Hoewel elke deal met betrekking tot infrastructuurschuld uniek is, laat de analyse van AllianzGI zien dat Latijns-Amerikaanse infrastructuurobligaties ongeveer 100 basispunten extra yield bieden in vergelijking met vergelijkbare Amerikaanse overheidsbedrijven.
Bij de actieve selectie van projecten stelt AllianzGI voor om te focussen op de zes Latijns-Amerikaans landen met investment grade kredietratings: Mexico, Chili, Peru, Colombia, Uruguay en Panama. Deze landen hebben allemaal sterke trackrecords voor het ontwikkelen van hun infrastructuur met buitenlands kapitaal. Cruciaal daarbij is dat ze ook allemaal de komende jaren een aanzienlijke instroom van buitenlandse investeringen nodig hebben.

Politiek
Het risico kan verder worden beperkt door te selecteren in sectoren zoals elektriciteitsdistributie en -transmissie; waterpijpleidingen en ontziltingssystemen; hernieuwbare energie en gevestigde transportprojecten zoals luchthavens en tolwegen.
Het politieke risico kan vervolgens worden beheerd door te investeren in de meest geavanceerde infrastructuurprojecten - zoals gereguleerde bedrijven en projecten - waarbij de winnende biedingen worden gekozen via een open aanbestedingsproces.
Aangezien een aanzienlijk deel van de investeringsmogelijkheden op dit gebied in hernieuwbare energiebronnen ligt (zoals waterkracht, wind- en zonne-energie) of in aardgas met een lager koolstofgehalte, kan deze activaklasse overigens ook aantrekkelijk zijn vanuit een ecologisch, sociaal en bestuurlijk (ESG) perspectief.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips voor succesvolle beleggers
 De Week van de Belegger: belegt u al?
 Vijf redenen om afzonderlijk in groene obligaties te beleggen
 ESG-factoren leiden tot hogere performance in opkomende markten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10