zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers oordelen: dit zijn de 25 beste Nederlandse werkgevers

6 november 2018 - Social Deal is de beste werkgever van Nederland. Dat blijkt uit het ‘Top-Rated Workplaces’-onderzoek van Indeed. Het bedrijf analyseerde duizenden reviews die voormalige en huidige medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl. 

Na Social Deal maken CoolCat en VluchtelingenWerk Nederland de top drie compleet.


Indeed gebruikte de reviews en ratings van werknemers om de top 25 van beste werkgevers in Nederland samen te stellen. Daarbij werd een eigen algoritme toegepast waarin verschillende factoren werden meegenomen, zoals de gemiddelde beoordeling en het aantal reviews. Vervolgens stelde Indeed een top 25 samen van beste werkgevers op basis van management, compensatie/arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur.
 
Work hard play hard
Social Deal scoorde volgens hun eigen medewerkers in alle categorieën gemiddeld het hoogst. Uit de reviews kwam naar voren dat de bedrijfscultuur met een 5 uit 5 het hoogste gewaardeerd wordt. De ‘work hard play hard’-cultuur wordt een aantal keer in positieve zin genoemd, evenals de dynamiek binnen het jonge en groeiende bedrijf. 
Rens van den Berg, mede-oprichter en eigenaar van Social Deal, benoemt dat er 7,5 jaar geleden al veel geïnvesteerd werd in een goede bedrijfscultuur: "Het feit dat onze medewerkers de bedrijfscultuur zo'n hoge beoordeling geven, toont voor ons aan dat hetgeen waar we 7,5 jaar geleden mee begonnen zijn nog steeds werkt: succes delen met je medewerkers en iets terugdoen voor het harde werk dat zij in Social Deal stoppen. We zijn trots dat we, ondanks onze groei, deze bedrijfscultuur hebben weten vast te houden."
 
Hoge scores op bedrijfscultuur
Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: "De lijst is ook dit jaar weer zeer gemêleerd en biedt ruimte aan organisaties uit allerlei sectoren. Wat alle bedrijven in de top 25 met elkaar gemeen hebben, is dat ze gewaardeerd worden door hun werknemers. Ons onderzoek laat zien dat de dit jaar hoogst gewaardeerde bedrijven in Nederland met name goed scoren op bedrijfscultuur. Werknemers hechten veel waarde aan een prettige omgeving waar ze een groot deel van hun tijd besteden. Ook goed management en compensatie/arbeidsvoorwaarden blijken erg belangrijk."   

Over de ranking ‘Top-Rated Workplaces’
De ‘Top-Rated Workplaces’ is een ranglijst van de beste werkgevers in Nederland. De ranglijst is gebaseerd op duizenden reviews – en dus de ervaringen van werknemers – die zijn geplaatst op Indeed.nl, op het gebied van management, compensatie/arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur. Indeed maakt gebruik van een eigen algoritme voor het rangschikken van bedrijven en neemt daarbij verschillende factoren mee, zoals de gemiddelde beoordeling, het aantal reviews door werknemers en de vacaturegeschiedenis. De manier van rangschikken is voor alle bedrijven in alle lijsten hetzelfde toegepast.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder werkgeluk door ontevredenheid over leiderschap
 Welzijn medewerkers in 2018 prioriteit voor Topwerkgevers
 Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
 Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10