zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO vreest voor omzetverlies door IoT-performanceproblemen

2 november 2018 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 800 CIO’s naar de uitdagingen bij IoT-implementaties. Daaruit blijkt dat 74 procent van alle respondenten bezorgd is dat performanceproblemen omzetverliezen kunnen veroorzaken.

Dit is volgens 78 procent een gevolg van het implementeren van IoT-strategieën, zonder een plan of oplossing om de performance van complexere cloudomgevingen te managen. 69 procent van de CIO’s verwacht dat IoT-performancemanagement een grote uitdaging wordt vanwege de escalerende complexiteit van cloud-ecosystemen die bedrijven gebruiken. Het volledige onderzoeksrapport is hier te downloaden.


 
Omvang en schaalbaarheid IoT te groot om traditioneel te managen
 
 
  • 73 procent maakt zich zorgen dat alle betrokken externen en internen bij IoT-supply chains het ontzettend moeilijk maakt de verantwoordelijken voor mogelijke problemen te identificeren
  • 52 procent zegt dat de impact die IoT-platformleveranciers en netwerkoperators hebben op de performance een grote uitdaging is om inzichtelijk te maken en te begrijpen
  • 75 procent vreest dat problemen in het platform of netwerklagen van providers die de applicatie- prestaties beïnvloeden, mogelijk worden verborgen door de betreffende leveranciers
  • 84 procent denkt dat AI-functionaliteit en het vergaand automatiseren van IoT-implementaties  een cruciale rol gaan spelen in het succes van IoT-strategieën
 
IoT voldoet wellicht niet aan verwachtingen  
 
 
  • 70 procent maakt zich zorgen dat de verwachtingen van gebruikers met betrekking tot snellere en storingsvrije experiences niet meer door IT-teams zijn in te vullen
  • 69 procent vreest de controle over de gebruikerservaringen te verliezen naarmate de IoT-supply chain complexer wordt
  • 64 procent maakt zich zorgen dat het snel groeiende gebruik van ‘wearables’ het onmogelijk maakt de mobiele performance daarvan te managen.
 
Nieuwe uitdagingen voor de gebruikerservaring  
 
  • waarborgen dat firmware-en security-updates voor IoT-apparatuur de performance niet negatief beïnvloeden (62 procent)
  • applicatiegedrag op IoT-apparatuur en interacties met cloudservices monitoren (60 procent)
  • impact van IoT-apparatuur op de performance en gebruikerservaring begrijpen (53 procent)
  • snelgroeiend IoT-ecosysteem in kaart brengen en inzichtelijk maken (38 procent)
 
Cloudcomplexiteit managen
"Steeds meer bedrijven onderzoeken de voordelen van het IoT om nieuwe markten te ontwikkelen, extra omzet te creëren en zich van concurrenten te onderscheiden," zegt Dave Anderson, digital performance expert van Dynatrace. "De ecosystemen en supply chains van IoT-toepassingen zijn echter complex en bijna onbegrensd, waardoor ze een grote impact hebben op de cloudomgevingen waarop ze zijn gebaseerd. Bedrijven worstelen nu al met het managen van de cloudcomplexiteit, die door IoT-toepassingen nog aanzienlijk gaat toenemen.
Als het IoT zijn potentie gaat waarmaken, kunnen organisaties het zich niet veroorloven verrast te worden door de bijbehorende complexiteit. Dat is echter wel het geval als ze traditionele monitoringoplossingen blijven gebruiken. Die tools zijn namelijk niet ontworpen en ontwikkeld voor de dynamische schaalbaarheid en complexiteit van cloudomgevingen. Daarvoor is een geavanceerd platform nodig dat volledig inzicht geeft in alle cloudtoepassingen en een geautomatiseerde methode om die realtime te volgen en te begrijpen.
Organisaties hebben behoefte aan een nieuwe methode die de complexiteit van IoT-toepassingen vereenvoudigt. Een ‘software intelligence platform’ dat gebruikmaakt van AI en het automatiseren van taken, om zowel volledig als voortdurend inzicht te hebben in het ecosysteem van IoT-sensoren, -apparaten, -gateways, -toepassingen en onderliggende infrastructuur. Pas als organisaties snel alle vragen kunnen beantwoorden, in plaats van alleen data te genereren, zijn ze klaar om te profiteren van de voordelen die het IoT te bieden heeft."
 
Het rapport ‘Overcoming the Complexity of Web-Scale IoT Applications: The Top 5 Challenges’, is gebaseerd op onderzoek door Vanson Bourne onder 800 CIO’s van bedrijven met meer dan 1000 medewerkers. Deze steekproef bevat 200 respondenten uit de USA, 300 uit Europa, 100 uit China en 50 uit respectievelijk Australië, Brazilië, Mexico en Singapore.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nieuwe IoT-malware verdrievoudigd in eerste helft 2018
 64 procent ervaart IoT-problemen door toenemende cloudcomplexiteit
 Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things
 Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10