zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

64 procent ervaart IoT-problemen door toenemende cloudcomplexiteit

23 augustus 2018 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd consumentenonderzoek naar het vertrouwen in en ervaringen met IoT. 52 procent van de 10.000 respondenten gebruikt al IoT-apparatuur; 64 procent van hen ervaart daarbij regelmatig performanceproblemen.

Gemiddeld 1,5 keer per dag, maar 62 procent verwacht dat het aantal en de frequentie daarvan gaat toenemen naarmate het IoT verder groeit. Het door Opinium Research samengestelde ‘IoT Consumer Confidence Report: Challenges for Enterprise Cloud Monitoring on the Horizon’, is hier te downloaden.   


 
IoT op de weg  
De performanceproblemen die consumenten nu al ondervinden met alledaagse technologie leidt tot voorzichtigheid met andere IoT-toepassingen. 85 procent van alle respondenten is bezorgd dat autonoom rijdende auto’s straks niet optimaal functioneren, waardoor ongelukken op hoge snelheden kunnen gebeuren. Nog verontrustender is het feit dat 72 procent denkt dat softwarefouten in zelfrijdende auto’s ernstig letsel en dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. 84 procent van de respondenten wil uit angst daarvoor liever geen zelfrijdende auto. Verder maakt 86 procent zich zorgen door een digitaal slot te worden buitengesloten en verwacht 67 procent problemen met slimme verkeerslichten.
 
IoT in de zorg  
Consumenten zijn ook ongerust over IoT-toepassingen in de zorg. 62 procent van alle respondenten vertrouwt geen IoT-apparatuur voor het administreren van hun medicatie. In de groep 55-plussers is dat percentage zelfs 74 procent. Maak ook tijdens het monitoren van de hartslag en bloeddruk verwacht maar liefst 85 procent performanceproblemen en als gevolg daarvan mogelijke lekken van privacygevoelige klinische data.
 
IoT in de woonomgeving  
IoT verandert ook de woonomgeving van mensen. Door slimme sloten en camera’s voor beveiliging en controlesystemen voor de thermostaat en verlichting. 83 procent van de respondenten maakt zich zorgen de controle te verliezen over hun woonomgeving door performanceproblemen.
Andere onderzoeksresultaten zijn:
 
 
  • 73 procent maakt zich zorgen te worden buitengesloten door fouten in smart home  technologie
  • 68 procent is bezorgd de controle te verliezen over hun airco- of CV-installatie
  • 64 procent heeft vergelijkbare zorgen over het bedienen van de verlichting
  • 81 procent is ongerust te veel gefactureerd te krijgen voor hun elektra, gas en water, als gevolg van softwarefouten in slimme meters
 
IoT performancemonitoring
Het onderzoek onthult twee belangrijke behoeften voor organisaties die een IoT-strategie willen implementeren. Allereerst dat de IT-complexiteit toeneemt als gevolg van nieuwe cloudtechnologie, zoals microservices en de marktdruk om steeds sneller te innoveren. Ten tweede is het belangrijk tevens een strategie te ontwikkelen voor het monitoren van de IoT-performance, om alle gebruikers de beste digitale experience te kunnen bieden.
Dave Anderson, digital performance specialist bij Dynatrace geeft zijn mening over de resultaten in het genoemde rapport. "De supply chain van elk IoT-apparaat is bijzonder complex. Veel bedrijven worstelen nu al met de toenemende cloudcomplexiteit, die door de groei van het IoT nog verder wordt vergroot door alle gebruikte sensoren, verzamelde data en gecontaineriseerde processen.
Ook consumenten ondervinden al de nodige problemen met medische applicaties, slimme meters thermostaten en koelkasten, digitale auto- en woningsloten en virtuele persoonlijke assistenten. Omdat men ongeduldiger wordt tolereren steeds minder consumenten een slechte digitale gebruikerservaring. Zeker nu we nog maar aan het begin staan van veel IoT-ontwikkelingen. Om daarop te anticiperen is het voor bedrijven belangrijk manieren te vinden om de IoT-supply chain op een holistische wijze te analyseren en te managen. Alleen met een diepgaand inzicht is het mogelijk realtime te monitoren wat er gebeurt en waar performanceproblemen zich voordoen."

Oude methodes voldoen niet meer 
Anderson concludeert: "De oude methodes voor IT- en softwaremanagement voldoen niet meer in steeds complexer wordende IT-omgevingen, waardoor er risicovolle blinde vlekken ontstaan. Daarom zien succesvolle ‘early IoT adaptors’ AI als de beste oplossing om hun volledige IT-omgeving in kaart te brengen en potentiële problemen zowel snel te ontdekken als op te lossen. Consumenten willen en verwachten perfecte IoT-experiences. Bedrijven die het nieuwe IT-universum beheersen kunnen de meeste kansen benutten die IoT-toepassingen bieden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
 Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risicoís
 70 procent Europese organisaties zet al AI in
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IoT-apparaten in thuisnetwerken nieuw doelwit voor cryptojacking-malware
 Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things
 Vijf essentiŽle aandachtspunten voor IoT-analyse
 Driekwart treft geen IoT-veiligheidsmaatregelen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Zieke medewerker bleef werken om financiŽle redenen
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
meer top 10