zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

64 procent ervaart IoT-problemen door toenemende cloudcomplexiteit

23 augustus 2018 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd consumentenonderzoek naar het vertrouwen in en ervaringen met IoT. 52 procent van de 10.000 respondenten gebruikt al IoT-apparatuur; 64 procent van hen ervaart daarbij regelmatig performanceproblemen.

Gemiddeld 1,5 keer per dag, maar 62 procent verwacht dat het aantal en de frequentie daarvan gaat toenemen naarmate het IoT verder groeit. Het door Opinium Research samengestelde ‘IoT Consumer Confidence Report: Challenges for Enterprise Cloud Monitoring on the Horizon’, is hier te downloaden.   


 
IoT op de weg  
De performanceproblemen die consumenten nu al ondervinden met alledaagse technologie leidt tot voorzichtigheid met andere IoT-toepassingen. 85 procent van alle respondenten is bezorgd dat autonoom rijdende auto’s straks niet optimaal functioneren, waardoor ongelukken op hoge snelheden kunnen gebeuren. Nog verontrustender is het feit dat 72 procent denkt dat softwarefouten in zelfrijdende auto’s ernstig letsel en dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. 84 procent van de respondenten wil uit angst daarvoor liever geen zelfrijdende auto. Verder maakt 86 procent zich zorgen door een digitaal slot te worden buitengesloten en verwacht 67 procent problemen met slimme verkeerslichten.
 
IoT in de zorg  
Consumenten zijn ook ongerust over IoT-toepassingen in de zorg. 62 procent van alle respondenten vertrouwt geen IoT-apparatuur voor het administreren van hun medicatie. In de groep 55-plussers is dat percentage zelfs 74 procent. Maak ook tijdens het monitoren van de hartslag en bloeddruk verwacht maar liefst 85 procent performanceproblemen en als gevolg daarvan mogelijke lekken van privacygevoelige klinische data.
 
IoT in de woonomgeving  
IoT verandert ook de woonomgeving van mensen. Door slimme sloten en camera’s voor beveiliging en controlesystemen voor de thermostaat en verlichting. 83 procent van de respondenten maakt zich zorgen de controle te verliezen over hun woonomgeving door performanceproblemen.
Andere onderzoeksresultaten zijn:
 
 
  • 73 procent maakt zich zorgen te worden buitengesloten door fouten in smart home  technologie
  • 68 procent is bezorgd de controle te verliezen over hun airco- of CV-installatie
  • 64 procent heeft vergelijkbare zorgen over het bedienen van de verlichting
  • 81 procent is ongerust te veel gefactureerd te krijgen voor hun elektra, gas en water, als gevolg van softwarefouten in slimme meters
 
IoT performancemonitoring
Het onderzoek onthult twee belangrijke behoeften voor organisaties die een IoT-strategie willen implementeren. Allereerst dat de IT-complexiteit toeneemt als gevolg van nieuwe cloudtechnologie, zoals microservices en de marktdruk om steeds sneller te innoveren. Ten tweede is het belangrijk tevens een strategie te ontwikkelen voor het monitoren van de IoT-performance, om alle gebruikers de beste digitale experience te kunnen bieden.
Dave Anderson, digital performance specialist bij Dynatrace geeft zijn mening over de resultaten in het genoemde rapport. "De supply chain van elk IoT-apparaat is bijzonder complex. Veel bedrijven worstelen nu al met de toenemende cloudcomplexiteit, die door de groei van het IoT nog verder wordt vergroot door alle gebruikte sensoren, verzamelde data en gecontaineriseerde processen.
Ook consumenten ondervinden al de nodige problemen met medische applicaties, slimme meters thermostaten en koelkasten, digitale auto- en woningsloten en virtuele persoonlijke assistenten. Omdat men ongeduldiger wordt tolereren steeds minder consumenten een slechte digitale gebruikerservaring. Zeker nu we nog maar aan het begin staan van veel IoT-ontwikkelingen. Om daarop te anticiperen is het voor bedrijven belangrijk manieren te vinden om de IoT-supply chain op een holistische wijze te analyseren en te managen. Alleen met een diepgaand inzicht is het mogelijk realtime te monitoren wat er gebeurt en waar performanceproblemen zich voordoen."

Oude methodes voldoen niet meer 
Anderson concludeert: "De oude methodes voor IT- en softwaremanagement voldoen niet meer in steeds complexer wordende IT-omgevingen, waardoor er risicovolle blinde vlekken ontstaan. Daarom zien succesvolle ‘early IoT adaptors’ AI als de beste oplossing om hun volledige IT-omgeving in kaart te brengen en potentiële problemen zowel snel te ontdekken als op te lossen. Consumenten willen en verwachten perfecte IoT-experiences. Bedrijven die het nieuwe IT-universum beheersen kunnen de meeste kansen benutten die IoT-toepassingen bieden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
 Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
 '(Voor)liefde voor geld belangrijke voorwaarde om bij bank te werken'
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IoT-apparaten in thuisnetwerken nieuw doelwit voor cryptojacking-malware
 Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things
 Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
 Driekwart treft geen IoT-veiligheidsmaatregelen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Personeelstekort in de horeca historisch hoog
Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste webhosting?
Zonnepanelen op kantoor; hoe zit dat financieel?
reacties
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen (1) 
Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach (1) 
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (1) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
Land Rover Defender (2019) (1) 
top10
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat
Drie populaire project management apps voor managers
Topmanagers ABN Amro, FrieslandCampina en Johnson & Johnson in finale Young Captain Award
Coaching populairder dan ooit
Bedrijven niet tevreden met eigen innovatieprestaties
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress
Voorkom plasticvervuiling met het businessmodel van de toekomst
Mannen zijn chagrijnig als Max Verstappen uitvalt
Slechts een op de vijf bespreekt probleemschuld met omgeving
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
meer top 10