zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

64 procent ervaart IoT-problemen door toenemende cloudcomplexiteit

23 augustus 2018 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd consumentenonderzoek naar het vertrouwen in en ervaringen met IoT. 52 procent van de 10.000 respondenten gebruikt al IoT-apparatuur; 64 procent van hen ervaart daarbij regelmatig performanceproblemen.

Gemiddeld 1,5 keer per dag, maar 62 procent verwacht dat het aantal en de frequentie daarvan gaat toenemen naarmate het IoT verder groeit. Het door Opinium Research samengestelde ‘IoT Consumer Confidence Report: Challenges for Enterprise Cloud Monitoring on the Horizon’, is hier te downloaden.   


 
IoT op de weg  
De performanceproblemen die consumenten nu al ondervinden met alledaagse technologie leidt tot voorzichtigheid met andere IoT-toepassingen. 85 procent van alle respondenten is bezorgd dat autonoom rijdende auto’s straks niet optimaal functioneren, waardoor ongelukken op hoge snelheden kunnen gebeuren. Nog verontrustender is het feit dat 72 procent denkt dat softwarefouten in zelfrijdende auto’s ernstig letsel en dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. 84 procent van de respondenten wil uit angst daarvoor liever geen zelfrijdende auto. Verder maakt 86 procent zich zorgen door een digitaal slot te worden buitengesloten en verwacht 67 procent problemen met slimme verkeerslichten.
 
IoT in de zorg  
Consumenten zijn ook ongerust over IoT-toepassingen in de zorg. 62 procent van alle respondenten vertrouwt geen IoT-apparatuur voor het administreren van hun medicatie. In de groep 55-plussers is dat percentage zelfs 74 procent. Maak ook tijdens het monitoren van de hartslag en bloeddruk verwacht maar liefst 85 procent performanceproblemen en als gevolg daarvan mogelijke lekken van privacygevoelige klinische data.
 
IoT in de woonomgeving  
IoT verandert ook de woonomgeving van mensen. Door slimme sloten en camera’s voor beveiliging en controlesystemen voor de thermostaat en verlichting. 83 procent van de respondenten maakt zich zorgen de controle te verliezen over hun woonomgeving door performanceproblemen.
Andere onderzoeksresultaten zijn:
 
 
  • 73 procent maakt zich zorgen te worden buitengesloten door fouten in smart home  technologie
  • 68 procent is bezorgd de controle te verliezen over hun airco- of CV-installatie
  • 64 procent heeft vergelijkbare zorgen over het bedienen van de verlichting
  • 81 procent is ongerust te veel gefactureerd te krijgen voor hun elektra, gas en water, als gevolg van softwarefouten in slimme meters
 
IoT performancemonitoring
Het onderzoek onthult twee belangrijke behoeften voor organisaties die een IoT-strategie willen implementeren. Allereerst dat de IT-complexiteit toeneemt als gevolg van nieuwe cloudtechnologie, zoals microservices en de marktdruk om steeds sneller te innoveren. Ten tweede is het belangrijk tevens een strategie te ontwikkelen voor het monitoren van de IoT-performance, om alle gebruikers de beste digitale experience te kunnen bieden.
Dave Anderson, digital performance specialist bij Dynatrace geeft zijn mening over de resultaten in het genoemde rapport. "De supply chain van elk IoT-apparaat is bijzonder complex. Veel bedrijven worstelen nu al met de toenemende cloudcomplexiteit, die door de groei van het IoT nog verder wordt vergroot door alle gebruikte sensoren, verzamelde data en gecontaineriseerde processen.
Ook consumenten ondervinden al de nodige problemen met medische applicaties, slimme meters thermostaten en koelkasten, digitale auto- en woningsloten en virtuele persoonlijke assistenten. Omdat men ongeduldiger wordt tolereren steeds minder consumenten een slechte digitale gebruikerservaring. Zeker nu we nog maar aan het begin staan van veel IoT-ontwikkelingen. Om daarop te anticiperen is het voor bedrijven belangrijk manieren te vinden om de IoT-supply chain op een holistische wijze te analyseren en te managen. Alleen met een diepgaand inzicht is het mogelijk realtime te monitoren wat er gebeurt en waar performanceproblemen zich voordoen."

Oude methodes voldoen niet meer 
Anderson concludeert: "De oude methodes voor IT- en softwaremanagement voldoen niet meer in steeds complexer wordende IT-omgevingen, waardoor er risicovolle blinde vlekken ontstaan. Daarom zien succesvolle ‘early IoT adaptors’ AI als de beste oplossing om hun volledige IT-omgeving in kaart te brengen en potentiële problemen zowel snel te ontdekken als op te lossen. Consumenten willen en verwachten perfecte IoT-experiences. Bedrijven die het nieuwe IT-universum beheersen kunnen de meeste kansen benutten die IoT-toepassingen bieden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Invoering AVG niet van invloed op open- en klikratio’s
 Hoe eerlijk zijn Nederlanders over zelf veroorzaakte autoschade?
 Steeds meer Nederlanders combineren verschillende banen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IoT-apparaten in thuisnetwerken nieuw doelwit voor cryptojacking-malware
 Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things
 Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
 Driekwart treft geen IoT-veiligheidsmaatregelen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
De veiligheidseisen in jouw magazijn
reacties
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
advertorial
Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren
Zorgeloos leven en werken betekent niet dat je geen zorgen meer hebt, maar je maakt je alleen niet meer zo’n zorgenWeten hoe? Lees het inspirerende boek van Frank van Marwijk: Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren. Bestel het nu!
Lees verder
top10
Vakantieperiode? Collega’s staan er alleen voor
Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen?
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Dit moet elke manager weten over threat intelligence
Nederlander maakt zich meer zorgen om digitale veiligheid
Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Werknemers kijken uit naar vierdaagse werkweek door de komst van technologie
meer top 10