zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontwikkeling medewerkers topprioriteit bij Nederlandse bedrijven

15 augustus 2018 - Nederlandse bedrijven durven vaker dan voorgaande jaren weer na te denken over de verbinding tussen toekomstige marktontwikkelingen met de huidige personeelsbezetting.

Tweederde van de directeuren acht het zelfs mogelijk om drie tot vijf jaar vooruit te kijken als het gaat om hun personeelsplanning. Vorig jaar was het volgens de helft van de directeuren nog niet mogelijk om verder te kijken dan de komende drie jaar. Het thema staat dit jaar bij zowel directeuren (44 procent) als HR-professionals (35 procent) weer in de top drie op hun prioriteitenlijst. Ondanks dat HR-professionals dit weer bovenaan hun prioriteitenlijst hebben gezet, vindt een derde van de directeuren (33 procent) dat HR meer expertise nodig heeft op het gebied van strategische personeelsplanning.



Randvoorwaarde voor talentmanagement
40 procent van de HR-professionals beaamt dat er momenteel te weinig handvatten en tools worden gegeven om strategische personeelsplanning echt aandacht te geven. 45 procent van de HR-professionals geeft aan dat er op dit moment binnen de organisatie te weinig aandacht naar dit topic uitgaat, omdat zij te druk zijn met administratieve taken. Daarnaast worstelen ze met het feit dat strategische personeelsplanning steeds kortstondiger wordt (50 procent) en het vooral gaat over de hoeveelheid mensen in plaats van de eigenschappen van mensen (45 procent). Toch is het volgens bestuurders belangrijk om door te gaan met strategische personeelsplanning. 84 procent van hen vindt namelijk dat dit topic een randvoorwaarde is voor de uitvoering van talentmanagement.

Strategische personeelsplanning
Peter Kuijt, kennismanager Talent Management bij Raet: "Het is goed om te zien dat strategische personeelsplanning bij veel bedrijven weer bovenaan de prioriteitenlijst staat. Voor organisaties is het wel belangrijk om zich eerst af te vragen waarom zij hiermee willen beginnen. Het moet namelijk geen middel worden om mensen te ontwikkelen richting werk, maar juist andersom. Bij strategische personeelsplanning staat de mens centraal en dat is precies waarom dit een randvoorwaarde is voor talentmanagement. Door een personeelsplanning te maken, is duidelijk inzichtelijk welke drijfveren en talenten er nodig zijn om uiteindelijk het hogere doel van de organisatie te bereiken. Het geeft medewerkers en leidinggevenden de handvatten om de ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkeling van medewerkers goed op elkaar af te stemmen. Het is belangrijk dat bedrijven hun personeelsplanning ook afstemmen op de visie van het bedrijf en waar u als bedrijf naar toe groeit. Stem daar de competenties op af."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Studenten kiezen liever voor ontwikkeling dan hoog salaris
 Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling
 Werknemer heeft de ambitie door te groeien binnen huidige baan
 Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10