zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Studenten kiezen liever voor ontwikkeling dan hoog salaris

26 juni 2018 - Ruim 68 procent van de studenten die een financiële- of bètastudie volgen, kiest liever voor ontwikkeling dan voor een hoog salaris. 

Dit blijkt uit onderzoek van Profource onder ruim 300 Nederlandse HBO- en WO-studenten. Na de opleiding wil maar liefst twee derde van de studenten binnen drie jaar grote stappen maken in de ontwikkeling. Slechts een derde van de respondenten kiest juist voor snel veel geld verdienen. Interessant om te zien is dat vrouwelijke studenten ontwikkeling nog belangrijker vinden dan mannen. Van de ondervraagde vrouwen verkiest namelijk driekwart ontwikkeling boven een hoog salaris. Bij de mannen is dit twee derde. 



Training is noodzakelijk
Dat ontwikkeling belangrijk is, blijkt ook uit het feit dat driekwart van de studenten het noodzakelijk vindt om na het afronden van de opleiding nog trainingen te blijven volgen. Zo kwam er in de open vragen naar boven dat studenten naast inhoudelijke vaardigheden het ook belangrijk vinden om andere basisvaardigheden te ontwikkelen: "Ik denk dat het niet alleen goed is om kennis van het vak te hebben, maar ook trainingen te volgen om bijvoorbeeld presentatie skills te verbeteren of zakelijk Engels te leren schrijven en spreken."

Maatschappelijk belang
"Het is uw taak als organisatie om maatschappelijk betrokken te zijn en uw steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers," aldus Fleur Klijnsmit, Algemeen Directeur van Profource.
"Daar komt ook nog bij kijken dat we al een tijd te maken hebben met digitalisering en automatisering van werk. De technologische ontwikkelingen gaan snel. Door continu te blijven leren wordt u flexibeler en kunt u veranderingen in werkwijzen sneller integreren. Het is van economisch belang voor een organisatie om wendbare medewerkers te hebben om het tempo van de markt bij te houden of voorop te blijven lopen. Overigens gaan een snelle ontwikkeling en een goed salaris vaak prima samen," aldus Klijnsmit.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling
 Digitale vaardigheden beter ontwikkeld in commerciële dan niet-commerciële dienstverlening
 4. 000 werkenden aan het woord over hun persoonlijke ontwikkeling
 'Medewerker lapt eigen ontwikkeling aan laars'
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
26-06-2018
 | 
18:24 uur
Investeren in jezelf betaalt zich altijd terug, is het niet in salaris dan zeker in je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Alleen werken voor het geld daarvan krijg je op de lang termijn toch fysieke of lichamelijke/geestelijke problemen mee. Je kan beter tijd en energie steken in cursussen en opleidingen. Op jeugdige leeftijd maak je daar vaak ook makkelijker tijd voor dan als je ouder bent.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10