zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Een composable infrastructuur’: lego voor de IT-afdeling

25 mei 2018 - Uit onderzoek van Forrester Consulting blijkt dat twee op de drie bedrijven hybride IT ongemerkt, eigenlijk min of meer per ongeluk, heeft geïmplementeerd.

"Dit terwijl juist het planmatig doorvoeren van een hybride IT-omgeving grote voordelen oplevert. Maar liefst 92 procent ervaart snellere, flexibelere en efficiëntere IT-ecosystemen," stelt Clemens Esser, Chief Technologist en Presales Manager van HPE.



Snelheid en flexibiliteit 
Applicaties vergen tegenwoordig meer dan traditionele infrastructuren aankunnen in termen van snelheid en flexibiliteit. Met traditionele infrastructuren duurt het minstens weken voordat de IT-afdeling in staat is nieuwe server hardware te installeren en daarmee aan businessbehoeften voldoen. Daarnaast zijn data van steeds groter belang, waardoor IT-systemen flexibeler ingericht moeten zijn. De systemen moeten zich aanpassen aan de eisen van de veranderende markt zónder de workflow van het bedrijf te onderbreken of te vertragen.
 
Drie voordelen van een geplande composable infrastructuur
Er is dus behoefte aan een infrastructuur waarbij IT-afdelingen snel hun compute, storage en netwerken kunnen samenstellen en omvormen al naar gelang de behoeften van de organisatie. "Eigenlijk als legosteentjes waarbij u een racewagen in een handomdraai omvormt tot een ruimteschip. Dit noemen we ook wel de ‘composable infrastructuur’." Volgens Esser levert dit de volgende voordelen op:
 
 
  • Een composable infrastructuur ondersteunt meerdere soorten applicaties
Met een composable infrastructuur hoeft de IT-afdeling geen keuze meer te maken tussen investeren in legacy applicaties die belangrijk zijn binnen het bedrijf, en het financieren van nieuwe applicaties die kunnen leiden tot innovatie en groei. De composable infrastructuur is zo ingericht dat het beide vormen van applicaties ondersteunt.
 
  • IT is niet langer een kostenplaatje maar een bron van inkomsten
Een composable infrastructuur geeft IT de handvatten om samen te werken met verschillende businessunits en creatieve manieren te vinden om betere services tegen lagere kosten te leveren. Uit het onderzoek van Forrester Consulting blijkt dat 89 procent van de bedrijven die zowel een composable infrastructuur als ‘continuous delivery’ hebben geïmplementeerd, meer salesmogelijkheden zien.
 
  • Resources worden efficiënter beheerd
Om optimaal te werken hebben applicaties verschillende vereisten. Sommige applicaties hebben veel en sterke storage nodig, waar andere minder performance behoeven. Een composable infrastructuur zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid resources wordt geboden aan verschillende soorten applicaties op basis van hun behoefte op dat moment. Dit vermijdt ‘overprovisioning’, wat vaak voorkomt in een traditionele architectuur.



 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Financial moet digitaliseren - en snel ook
 Hoe de juiste IT-infrastructuur helpt bij het aantrekken van personeel
 ICT-infrastructuur bij 85 procent bedrijven niet up-to-date
 Overstap naar IaaS cruciaal voor concurrentievermogen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10