zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa

18 mei 2018 - Hoewel meer dan de helft van de West-Europeanen worstelt met een slechte werk-privébalans, hebben Nederlanders hier geen enkele moeite mee.

Uit onderzoek van Targus, onder 6000 Europese werknemers, blijkt dat 70 procent van alle Nederlandse werknemers geen enkele moeite heeft om fit te blijven naast het werk.



Sport
Zo sport bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) meer dan vier keer per week. Dit is bijna twee keer zoveel als Franse medewerkers (23 procent). Ook Finse medewerkers sporten minder dan Nederlanders, daar sport 30 procent minimaal vier keer per week. De onderzoekers vermoeden dat Nederlanders, onder andere, zo hoog scoren op een gezonde werk-privébalans door de fietscultuur. Zo gaat één op de drie Nederlanders met de fiets naar het werk.

Talent aantrekken door een gezonde werkcultuur
Het onderzoek laat zien dat Nederlandse werknemers zich actief inspannen om fit te blijven. De meeste medewerkers grijpen de avonduren na hun werk aan om in beweging te blijven. Het onderzoek laat echter ook zien dat vrouwen meer moeite hebben om sport te combineren met hun carrière dan mannen.
Werknemers geven aan dat hun werkgevers langzaamaan steeds meer aandacht hebben voor de werk-prive balans van hun medewerkers. Werkgevers die een actieve en flexibele levensstijl ondersteunen kunnen dan ook rekenen op waardering van hun medewerkers. ‘’Voor organisaties betekent deze trend dat zij een gezonde en flexibelere werkcultuur moeten faciliteren. Als organisaties werknemers willen aantrekken en behouden, is het belangrijk dat ze regelmatig evalueren of de huidige manier van werken en de beschikbare tools nog passen bij de veranderende behoeften van werknemers,’’ stelt Wycher Winia, Key Account Manager bij Targus. "Door bijvoorbeeld smart devices aan te bieden en de mogelijkheden om mobiel werken te stimuleren kunnen werkgevers op een redelijk eenvoudige manier investeren in een flexibelere werkcultuur voor hun werknemers."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers stellen meer eisen door groeiend vertrouwen
 Nederlanders ervaren het hoogste werkgeluk van Europa
 Gelukkigste werknemer in Europa is een Nederlander
 Meer flexibiliteit en aandacht werk-privébalans
 
 
reacties
 
peter boekhouder haarlem  |   | 
20-05-2018
 | 
14:23 uur
De praktijk leert dat fitte werknemers en zzp' ers beter presteren. Een werkgever kan daar veel aan bijdragen door het faciliteren van sportruimte of het aanbieden van een sportabonnement voor de sportschool.

De intrinsieke motivatie is echter het belangrijkste en buiten sporten nog het gezondst.

Een fiets van de zaak is dan ook een uitstekende mogelijkheid om de werknemer met een frisse blik op het werk te laten komen en ook weer met een ' leeg hoofd' thuis te komen.

Vergeleken met andere landen wordt in Nederland extreem veel gefietst. Als ik gasten uit Spanje heb lachen ze altijd om de hoeveelheid fietsen in Amsterdam en dat hier alles zo goed en redelijk veilig georganiseerd is om buiten te fietsen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10