zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aukje Kuypers Zakenvrouw van het Jaar 2018

21 maart 2018 - Algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers, de 39-jarige Aukje Kuypers, is deze week uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2018.

In het Amstel Hotel in Amsterdam kreeg Kuypers, die inmiddels vijf jaar het familiebedrijf uit Helmond leidt, de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award, uitgereikt door minister en vice-premier Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).


Kuypers, de 37e Zakenvrouw op een rij in Nederland, toonde zich zeer vereerd met de prijs. Zij kondigde aan om zich komend jaar in te zetten voor meer diversiteit, ‘Anders Denkers’,  binnen de technische branche. "Diversiteit is nodig om te innoveren. Een mooie bijkomstigheid is dat vrouwen, in de mannenwereld die techniek nog is, per definitie Anders Denkers zijn."

Succesvolle zakenvrouwen
Sinds 1981 wordt in Nederland de Prix Veuve Clicquot uitgereikt aan bijzondere succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein en Francine Houben en vorig jaar aan reisonderneemster Elske Doets. Zij staan allen in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de negentiende eeuw na de dood van haar man aan de basis stond van de bloei van het bekende champagnehuis uit Reims.

Jury
De jury van de zakenvrouw-verkiezing staat onder leiding van voormalig minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit VNO NCW-voorzitter Hans de Boer, ABP-voorzitter Corinne Wortman-Kool en de Zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets.

Familiebedrijf
Aukje Kuypers geeft als lid van de vierde generatie van de familie leiding aan het familiebedrijf Kuijpers (opgericht in 1921) met vestigingen in heel Nederland. De onderneming met een omzet van bijna 200 miljoen en 1150 medewerkers houdt zich bezig met het op duurzame wijze ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren van technische installaties in de utiliteit en industrie.
Het bedrijf heeft als missie om alleen nog energieneutrale, slimme en gezonde installaties te realiseren. Kuijpers is actief in verschillende sectoren, zoals cultuur, food, pharma, high tech, gezondheidszorg en onderwijs.
Opdrachtgevers zijn onder meer: het Rijksmuseum, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Erasmus MC, Pathé bioscopen, Duurzaam Eindhoven, FrieslandCampina, verzekeraar a.s.r. (‘het meest duurzaam gerenoveerde kantoor van Nederland’) en ASML.

Bruisende erkenning
Volgens de jury draagt Aukje Kuypers wezenlijk bij aan een positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. ,,Ik zie de prijs als een bruisende erkenning voor mij en voor onze 1150 mensen, die zich dagelijks inzetten voor onze klanten met de technische oplossingen  waar we als bedrijf voor staan," aldus de nieuwe Zakenvrouw van het Jaar.

Aukje Kuypers studeerde economie en bedrijfskunde aan de universiteit van Maastricht om vervolgens als directie-assistent bij Kuijpers aan de slag te gaan. Daarna was ze als trainee en later als Lean Consultant bij Fortis actief en vanaf 2010 opnieuw bij Kuijpers als Manager Kwaliteit, Arbo en Milieu. Vanaf 2013 is Aukje Kuypers algemeen directeur.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Burn-out: misschien een verkeerd etiket?
 Economische visie digitaliseringsstrategie ontbreekt in Miljoenennota
 Recruitmentorganisaties overtreden massaal de AVG
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Caroline van Velze Beste Zaanse Zakenvrouw 2017
 Hoe wordt u een succesvolle zakenvrouw? Zes tips.
 Zes kenmerken van succesvolle zakenvrouwen
 Zeven tips van zeer succesvolle zakenvrouwen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Pioneers: inspiratie voor innovatie
Jaarcongres met Amerikaanse keynote spreker Jonah Berger. Daarnaast een vol programma met 15+ topsprekers waaronder VICE, Swapfiets, Charlie Temple en Formule E. Bestel nu tickets voor 15 november. 


Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Pitch jouw idee, concept of bedrijf aan 350 topbeslissers en win € 2500.
reacties
Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties (2) 
Prinsjesdag 2018: Kabinet maakt meeste geld vrij voor de zorg  (1) 
Zes leiderschapslessen van Barack Obama (1) 
Impact geluid in kantoortuin onderschat  (1) 
Weer geen vooruitgang topvrouwen beursondernemingen  (1) 
Onrealistische doelen brengen u verder (1) 
Vraag naar accountants neemt sterk toe (1) 
top10
Sollicitatietrends 2018: CV ondergaat transformatie
Werknemer gestrest door niet goed aangeven eigen grenzen
Sollicitanten krijgen vaker vast contract aangeboden bij aanvang baan
Zes stappen om alles voor elkaar te krijgen
Nederlander met modaal inkomen ziet salaris met 98 euro stijgen
Vraag naar IT'ers piekt
Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties
Weinig baanzekerheid voor werknemers met een beperking
Vrouw vindt het gęnant om ongezonde snack te kopen in bijzijn collega’s
Beveiliging belangrijkste struikelblok voor digitale transformatie
meer top 10