zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders

12 februari 2018 - Uit onderzoek onder 1.887 Nederlanders blijkt dat ons humeur op een gemiddelde dag flink kan worden beïnvloed door het weer.  

39 procent van de respondenten geeft aan dat slecht weer hen een baaldag kan bezorgen, terwijl een zonnige dag het humeur van 53 procent van de deelnemers verbeterd. Ook onverwachte verrassingen en korting op favoriete producten zorgen voor glimlach op het gezicht bij een grote groep Nederlanders. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van DailyDeals.nl.



Zeuren en klagen
Er wordt wel eens gezegd dat Nederlanders veel zeuren en klagen. Men kan denken dat dit aan het onvoorspelbare Hollandse weer ligt. Dit klopt tot op zekere hoogte, maar er spelen meer factoren mee die invloed hebben op onze dagelijkse gemoedstoestand. Een slecht humeur kan worden veroorzaakt door talloze redenen, maar wat is de druppel die de emmer doet overlopen? Uit onderzoek naar de grootste oorzaken van een baaldag onder 1.887 Nederlanders blijkt dat naast slecht weer ook in de file staan en u verslapen een gemiddelde dag flink kunnen verpesten.

Baaldag
Om te ontdekken wat bij Nederlanders voor een slecht humeur zorgt werd in het onderzoek  gevraagd naar de meest voorkomende oorzaken van een baaldag. In de uiteindelijke top tien staat slecht weer met stip bovenaan; 39 procent van de respondenten geeft aan dat regen, storm en ander slecht weer een negatief effect heeft op hun humeur. In de file staan wordt door 28 procent aangegeven als reden voor een baaldag en voor 21 procent valt een dag in het water wanneer ze zich verslapen. Als andere redenen voor een pechdag werd o.a. een lekke fietsband en iets uit je handen laten vallen genoemd.

Positieve invloeden
Naast de negatieve invloeden richtte het onderzoek zich ook op positieve invloeden op een gemiddelde dag. Wat zijn redenen voor een topdag? Ook op deze vraag geeft een groot deel van de 1.887 respondenten aan dat het weer veel invloed heeft op hun gemoedstoestand; bij 51 procent van de Nederlanders zorgt een zonnige, stralende dag voor een topdag. Zeventien procent geeft aan blij te worden van een verrassing of cadeau en zestien procent vindt het een geslaagde dag wanneer ze onverwachts kunnen besparen op een product dat al lang op het verlanglijstje staat. Ook een lief berichtje van de partner of een familielid en een compliment op het werk zorgen bij veel Nederlanders voor een goed humeur.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om uw goede humeur te bewaren als uw baan niet meewerkt
 Negen dingen die succesvolle mensen doen in bed
 Slecht humeur, slechte prestaties
 Vier tips om de stemming erin te houden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10