zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen

17 januari 2018 - Hoewel er een toename is in het aantal vacatures in Amsterdam, blijkt uit data van Indeed dat vacatures in de hoofdstad nog moeilijk te vervullen zijn.

Dit zijn voornamelijk technische functies, wat mogelijkheden biedt voor werkzoekenden binnen dit vakgebied.Lang openstaande vacatures
Ruim een kwart (27,4 procent) van de vacatures in Amsterdam is moeilijk te vervullen en staat na zestig dagen nog open. Opvallend is dat de top tien van moeilijk vervulbare vacatures in Amsterdam vooral uit technische functies bestaat. De moeilijkste vacature in Amsterdam om binnen twee maanden te vervullen, is die voor de functie van application developer: ruim tweederde van deze openstaande functies blijft langer dan 60 dagen online openstaan op Indeed. Verder zijn vacatures voor de functie van servicetechnicus en vacatures voor functies op het gebied van zoekmachineoptimalisatie moeilijk te vervullen.

Top tien moeilijk vervulbare vacatures in Amsterdam op Indeed
  Functietitel 1. application developer (67,9 procent) 2. servicetechnicus (66,3 procent) 3. seo-consultant (66,3 procent) 4. seo-specialist (64,9 procent) 5. verpleegkundige niveau 4 (62,4 procent) 6. supermarktmanager (62,1 procent) 7. verzorgende ig niveau 3 (60,9 procent) 8. servicemonteur (58,3 procent) 9. senior business consultant (56,3 procent) 10. android developer (56,2 procent)  
De top vijf internationale kliks op functies in Amsterdam
Volgens de data van Indeed komen de kliks op functies in Amsterdam niet alleen uit Nederland. De data laten zien dat de Amsterdamse vacatures met name werkzoekenden in het Verenigd Koninkrijk aantrekken. De Brexit is hier mogelijk een verklaring voor. Diverse bedrijven, waaronder Europees Geneesmiddelenbureau EMA en de Japanse bank MUFG, hebben al de keuze gemaakt om hun vestigingsplaats van Londen naar Amsterdam te verhuizen. Ook de gemeente Amsterdam is actief bezig om Britten naar Amsterdam te laten verhuizen. Onlangs probeerde de gemeente Britten naar onze hoofdstad te lokken met een reclamepostercampagne in Londen. De poster is onderdeel van de campagne die Amsterdam voert om bedrijven te lokken, die vanwege de Brexit uit Londen (willen) vertrekken.
Volgens de data van Indeed is dit de top vijf van internationale kliks op functies in Amsterdam:
 
 • Verenigd Koninkrijk (18,5 procent)
 • Duitsland (9,5 procent)
 • Verenigde Staten (6,4 procent)
 • België (6,2 procent)
 • Frankrijk (6,1 procent)

 • Candidate journey
  In de afgelopen drie jaar is het aantal kliks per techvacature in Amsterdam echter verdubbeld (van 2,0 procent naar 4,0 procent). Het aantal werkzoekenden met een technische achtergrond op zoek naar een baan in Amsterdam is dus toegenomen, maar desondanks blijkt de arbeidsmarkt toch nog te krap te zijn. Want tegelijkertijd blijven vacatures voor technische functies vaak lang openstaan. "Dat is opvallend," stelt Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed. "Dit kan erop wijzen dat het vacatureaanbod in Amsterdam niet voldoende aansluit op de vraag van werkzoekenden, of dat werkzoekenden kritischer zijn geworden." Een andere mogelijke verklaring is dat er extra aandacht besteed moet worden aan vacatureteksten. "Een goede vacaturetekst opstellen kost tijd en moet geschreven worden met de ideale kandidaat in het achterhoofd. Maak gebruik van specifieke functietitels. Die zijn vaak effectiever dan het gebruik van algemene termen. Daarnaast is een beknopte functietitel erg effectief. Onze data laten zien dat omschrijvingen van 80 tekens of minder vaker worden aangeklikt."
  Verder is de candidate journey een essentieel onderdeel bij het aantrekken van geschikte kandidaten. "Als u weet hoe kandidaten naar banen zoeken, geeft dat genoeg munitie om een aansprekende vacaturetekst op te stellen, waarmee u uw organisatie kunt onderscheiden van concurrerende bedrijven. Een goed voorbeeld is het achterhalen welke zoekopdrachten kandidaten invoeren, wat helpt om specifieke functietitels op te stellen en dus ook een betere match te creëren," stelt Poos.
   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
   Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
   Dit moet elke manager weten over threat intelligence
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Grootste vacature-afknapper: te zware eisen
   Vacatures in Sales, IT en Administratie meest bekeken in 2017
   Zorgvacatures zorgwekkend slecht geschreven
   Concurrentie tussen werkzoekenden neemt sterk af
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  advertorial
  Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
  Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
  Lees verder
  Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
  Structureer je online marketing activiteiten
  Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
  reacties
  Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
  Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
  Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
  Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
  Huisdierbezit populair (1) 
  Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
  Nederlander positief over milieuzones, maar snakt naar duidelijkere regels (1) 
  top10
  Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
  Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg
  Ondanks salariskloof vrouwen positiever over arbeidsmarkt
  Veelgebruikte systemen voor e-mailbeveiliging niet effectief
  Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
  Bedrijven betalen loyale IT’er minder dan jobhopper
  Optimisme over werkgelegenheid houdt aan
  5G-opname nog sneller dan verwacht
  Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
  Vergelijkingstools staan op wensenlijst consument
  meer top 10