zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sterkste daling IT vacatures in drie jaar

30 oktober 2017 - Dit kwartaal constateerde iSense een daling van 9,4 procent in het aantal geplaatste IT vacatures. Dit is de sterkste daling in drie jaar. Met name in de maanden juli en augustus werden er significant minder vacatures online geplaatst.

In juli waren dit er elf procent minder vergeleken met juni, in augustus waren dit er nogmaals twee procent minder. Deze dalende lijn zette zich niet voort in september, waar een groei van zes procent werd gezien. Het niveau is echter nog niet gelijk aan dat van het einde van kwartaal twee. In juni werden er namelijk 19524 vacatures geplaatst waar dit er 17914 waren in september. Vergeleken met kwartaal drie van vorig jaar zijn er in kwartaal drie van dit jaar 2,4 procent minder vacatures online zijn geplaatst. Dit is zeer uitzonderlijk gezien dit in de afgelopen drie jaar nog niet eerder voorgekomen is. Dit en meer constateerde iSense in haar ICT arbeidsmarkt kwartaal rapportage.



Aantal vacatures mobile developers grootste stijger dit kwartaal
Ondanks de daling in het totaal aantal IT vacatures is er voor de functie Mobile developer juist een flinke stijging te zien (zeventien procent). Dit maakt de functie van mobile developer de grootste stijger van het afgelopen kwartaal. Deze groei is met name te danken aan de exponentiële groei van het aantal Android developer vacatures. Deze stegen namelijk met maar liefst 33 procent vergeleken met vorig kwartaal. Ook voor IOS is het aantal vacatures gestegen, namelijk met negen procent.

Security hot topic binnen IT land
Niet alleen de vraag naar Mobile developers is afgelopen kwartaal flink gestegen. Ook in de vraag naar Security specialisten is een stijging te zien (negen procent). iSense haar ICT arbeidsmarktrapportage heeft daarom in deze editie een Security special. Experts op Security gebied delen hierin hun ervaringen. Zo geeft Edwin van Andel aan dat hackers tegenwoordig niet eng zijn maar zich nu vaak inzetten om ‘de wereld veiliger maken’. Ook Wouter Arts ziet een groei in de belangstelling en urgentie als het gaat om Security. Hieruit blijkt dat ook binnen IT afdelingen Security de klok slaat.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overstap naar IaaS cruciaal voor concurrentievermogen
 Communicatieve vaardigheden belangrijkste aandachtspunt voor IT-contractors
 IT-kennisontwikkeling is cruciaal voor succes
 Tekort IT'ers remt omzetgroei
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10