zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Resultaten 2017 State of Cybercrime Report bekend

20 september 2017 - De georganiseerde misdaad in de cyberwereld blijkt te functioneren als een bedrijf en het grootste deel van de activiteiten wordt uitgevoerd buiten internetfora en chatrooms.

Dat blijkt uit het State of Cybercrime Report van SecureWorks. In dit rapport geeft SecureWorks een overzicht van het huidige cybercrime-landschap.  De resultaten van het rapport tonen aan hoe cybercriminelen te werk gaan, welke verschillende technieken ze hanteren en hoe groot de impact is van online crime op organisaties en individuen.


 
Resultaten over cybercriminelen in 2017
1.    Georganiseerde misdaad in de cyberwereld functioneert als een bedrijf en het grootste deel van de activiteiten wordt buiten internetfora en chatrooms uitgevoerd.
 
Resultaten over technieken van cybercriminelen in 2017
Handelswaar:
2.    Creditcardgegevens blijven een populair handelswaar onder criminelen en geteste en geverifieerde kaartgegevens kunnen voor slechts tien dollar per stuk worden gekocht.
3.    In 2017 worden veel ‘fullz’ (persoonlijke informatie) aangeboden voor minder dan tien USD, terwijl in 2016 de prijzen voor US Fullz tussen de vijftien en 65 dollar lagen.
 
Ransomware
4.    Ransomware blijft criminelen een zeer hoog rendement op hun investeringen bieden. Alleen al 2016 zag Secureworks een toename van 200 nieuwe ransomware-bedreigingen, een stijging van 122 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.
 
5.    Door betalingen van slachtoffers in bitcoin te accepteren, besteden criminelen die ransomware gebruiken een deel van het witwassen van geld uit aan het slachtoffer. Hierdoor worden bepaalde risico’s verkleind die traditioneel in verbinding staan met de inzet van ‘geldezels’ (‘money mules’; oftewel personen die hun bankrekening ter beschikking stellen aan criminelen) 
 
De impact van online crime
6.    Noord-Korea wordt als verantwoordelijk beschouwd voor de netwerkinbraak die leidde tot de diefstal van 81 miljoen dollar van de Bangladesh Bank.
 
Het overnemen van zakelijke e-mail accounts door cybercriminelen en ‘spoofing’ van zakelijke e-mail accounts (wijzigen van bepaalde e-mail gegevens zoals afzender) hebben een enorme impact. Er is een geval bekend waarin het slachtoffer onbewust 400,000 USD overmaakte naar een bankrekening die in handen was van criminelen.
 
Resultaten over Malware en Malware-as-a-Service
7.    Jackpotting malware gericht op geldautomaten blijkt op criminele marktplaatsen verkocht te worden voor ongeveer 10.000 US. Dit geeft een indicatie van de inkomsten die criminelen verwachten binnen te halen met hun activiteiten.
8.    Banking Trojans blijven banken aanvallen, maar blijken ook payrollbureaus en vermogensbeheerders aan te vallen.
9.    Malware gericht op het stelen van persoonlijke en brouwbare informatie is beschikbaar voor slechts 300 USD.
10. De vraagprijs voor ransomware is geëxplodeerd. De prijs van Stampado ramsomware is binnen enkele maanden gestegen van 39 naar 389 USD.
11. Mobiele malware vormt een groeiende bedreiging. Volledig functionerende Android malware is te koop voor ongeveer 1000 USD op Russischtalige forums.
12. Het gebruik van exploitatie kits is gedaald, grotendeels als gevolg van technische factoren. Ook het succesvolle installatiepercentage van malware op computers na het bezoeken van een exploit kit is gedaald en kwam onder de tien procent te staan.
13. Een spam botnet ('Spam as a Service’) is beschikbaar voor slechts 200 USD per miljoen verzonden e-mails.
 
Lees hier het volledige rapport:

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland mist gestructureerde Cybersecurity-aanpak
 Insiders vormen groter schaderisico dan externe cyberdreigingen
 Medewerkers belangrijk in strijd tegen cybercrime
 Exploit-lekken leiden tot meer dan vijf miljoen aanvallen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10