zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Logistieke sector motor achter groei arbeidsmarkt

2 augustus 2017 - In het tweede kwartaal van 2017 nam het aantal aangeboden vacatures toe naar meer dan 267.000, een stijging van 8,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

De logistieke sector zorgde voor een groot deel voor deze groei, met een enorme toename van 34,2 procent in beschikbare vacatures. Het gemiddeld bruto jaarsalaris in vacatures in Nederland blijft bijna ongewijzigd op 38.713, dit blijkt uit de cijfers van Adzuna. Met een sterke daling in de werkloosheid en een verdergezette groei in aangeboden vacatures hebben werkzoekenden in Nederland nu meer kans om een nieuwe baan te scoren. Rotterdam
Met gemiddeld 21.826 beschikbare vacatures nam het aantal vacatures in de Logistieke sector toe met 34,2 procent of 5.557 extra beschikbare vacatures. Rotterdam alleen al kreeg er 1.525 logistieke vacatures bij. Het gemiddeld aangeboden brutoloon in de sector lag op 31.338, een toename van 8,4 procent. Naast de sterke groei in de Logistieke sector nam ook het aantal vacatures in de Horeca toe met 23,1 procent en de IT sector met 15,4 procent. Sectoren die een daling in aantal vacatures zagen waren de Verkoopsector met -8,1 procent of 1.320 minder vacatures, de Industrie met -1,0 procent en de Bouwsector met een lichte daling van -0,2 procent.

Extra logistiek personeel
Thomas De Schuyter, Country Manager bij Adzuna reageert: "De Logistieke sector doet het al een tijd zeer goed in Nederland, in het tweede kwartaal zien we dat er naast Rotterdam ook sterk in Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort geïnvesteerd wordt in extra logistiek personeel. Onder andere de nieuwe CAO-akkoorden zorgde ervoor dat werknemers in de sector ook meer salaris mogen verwachten."

Salarisaanbod
In de overige sectoren verschoof het aangeboden salaris minder sterk. In geheel Nederland daalde het aangeduide salaris met een verwaarloosbare -0,1 procent. De grootste toename is te zien in Drenthe met 3,5 procent naar gemiddeld 34.747, de sterkste daler is Overijssel met -1,1 procent naar €37.675.
"Met dat de vraag naar werknemers blijft toenemen en het aantal werklozen afneemt is het opvallend dat werkgevers momenteel het salaris niet sterk moeten verhogen om kandidaten aan te trekken. Momenteel trekt de strijd voor kandidaten het salaris dus in het algemeen nog niet omhoog, een trend die hoogstwaarschijnlijk zal veranderen wanneer vacatures niet langer ingevuld geraken," zegt Thomas De Schuyter.

Meer vacatures
Het aantal vacatures neemt in alle provincies goed toe. Zuid-Holland is de provincie met de meeste nieuwe banen, 5.328 extra, waarmee het aantal vacatures gemiddeld op 52.706 lag. Er is ook goede groei te zien in provincies met minder vacatures, zo had Zeeland de sterkste procentuele groei met een toename van 12,2 procent in aangeboden banen. In de grote gemeenten is de sterkste groei te zien in Haarlemmermeer (+17,4 procent) en in Rotterdam (+11,0 procent). In Haarlemmermeer komen de nieuwe vacatures voornamelijk uit sectoren als de Logistiek, IT en de Horeca. Rotterdam zag ook een sterke groei in de logistiek en IT vacatures maar er kwamen ook een heel aantal nieuwe financiële en administratieve vacatures bij.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
 Verwacht tekort IT-skills twintig procent gedaald
 Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Innovatie wakkert vraag naar supply chain professionals aan
 Vijf kansrijke banen in logistiek & supply chain
 Sectorplannen Transport en Logistiek: Banenmagneet voor de sector
 Sterke groei vacatures planning en logistiek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
meer top 10
vacatures
meer vacatures