zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De lente is de beste tijd om te verhuizen

5 juli 2017 - Veel mensen ervaren verhuizen als een positieve aangelegenheid. In een andere omgeving opnieuw gaan wonen is voor sommigen een hele stap. De redenen om te verhuizen kunnen daarom enorm uiteenlopen.

Zo wil de één gewoon met een frisse start aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen, terwijl de ander het vanuit financieel oogpunt moet doen. Wat de reden ook is dat iemand gaat verhuizen, vaak blijft het een struikelblok met de periode waarin de verhuizing moet plaatsvinden. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft een onderzoek verricht onder hun klanten en andere geïnteresseerden in welke periode zijn wel is zijn verhuisd of dit het liefst zouden willen doen. De resultaten hebben zij naast al hun aanvragen en klussen gelegd en daaruit blijkt dat de meeste verhuizingen in de lente plaatsvinden of mensen dat kiezen als favoriete periode.Opmerkelijke resultaten
Uit het onderzoek van Verhuisbedrijfdraagkracht.nl, datis gehouden onder ruim 300 respondenten, kwam naar voren dat ongeveer 65 procent het liefs verhuist in de lente. Dit heeft voornamelijk te maken met de aangename temperaturen in het voorjaar. Vaak is het dan vijftien tot twintig graden en dat vinden de meesten ideaal om activiteiten te verrichten. Ook krijgen veel mensen meer energie als de lente begint. Na de korte, donkere winterdagen kijken velen weer uit als de dagen langer worden en de temperaturen weer omhoog gaan.
Daarnaast houden personen ook rekening met de verkoop van hun oude woning. Door het lentezonnetje kunnen er mooie foto’s worden genomen van het huis en de tuin. Vaak geven stralende foto’s net dat extra zetje om een verkoop wel of niet door te laten gaan.

Winter geen gunstige verhuisperiode
Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat de winter absoluut geen gunstige verhuisperiode is. De mensen zitten liever bij de warme kachel dan dat ze volle dozen moeten tillen. Ook zijn de dagen korter en is er minder tijd om te klussen in de nieuwe woning. Daarbij zijn de temperaturen een stuk lager en dat heeft weer invloed om het drogen van stuc- en schilderwerk.
Tevens bleek ook dat mensen liever ook niet in de zomer willen verhuizen. Zeker als de temperaturen boven de 25 graden zijn is het bijna niet uit te houden om zwaar werk te verrichten. Personen willen dan liever klaar zijn met hun woning om er vervolgens in de zomer te van kunnen genieten.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een carrière in cybersecurity: vijf tips
 FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
 Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verhuizende consument wekenlang zonder internet
 Rood staan kan wél duizenden hun hypotheek kosten
 Verhuisplannen nemen toe dankzij verlaging overdrachtsbelasting
 Nederlander verhuist minder graag voor baan
 
 
reacties
 
Henk  |   | 
4-05-2021
 | 
10:29 uur
Begrijpelijk dat de lente een populaire tijd is om te verhuizen. Het weer is dan over het algemeen lekker en je hebt er zin in om naar je nieuwe huis te vertrekken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
meer top 10