zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer dan één miljoen nieuwe mobiele internet-gebruikers per dag

14 juni 2017 - Ericsson presenteert haar jaarlijkse mobility rapport waarin het een continue snelle groei voorziet van mobiele connectiviteit, waarmee het wereldwijde mobiele dataverkeer in 2022 tot acht keer ten opzichte van het huidige niveau stijgt.

Dit dataverkeer staat gelijk aan:


 
  • De Spaanse bevolking die gedurende een maand, 24 uur per dag een HD video streamt
  • Één enkele gebruiker die continu een HD video streamt, 3,55 miljoen jaar lang
  • 31 miljard uur van constante HD video streaming
Nieuwe abonnees
In de komende zes jaar zullen er bijna 2,6 miljard nieuwe abonnees worden toegevoegd aan mobiele breedbandnetwerken - voldoende om twintig keer per dag een voetbalstadion (met een capaciteit van 50.000) te vullen. Net zoveel mensen die met Oud & Nieuw Times Square in New York bezochten.
In deze juni-editie van het Ericsson Mobility Report staan de laatste statistieken rondom de groei van abonnees en dataverkeer in mobiele netwerken. Het toont de hoogste jaarlijkse mobiele datagroei wereldwijd sinds 2013, geleid door massale groei in India, wat de onderliggende behoefte aan mobiele data onderstreept.
 
Smartphone mobiele dataverkeer
Het gebruik van smartphones en de laagdrempelige toegang tot mobiele internetdiensten vormen een groot deel van de dataverkeer cijfers. Ericsson analyseert ‘smartphone mobiel dataverkeer’ binnen ‘mobiel dataverkeer’ om deze trend duidelijker te illustreren. Eind 2022 zal het totale smartphone mobiele dataverkeer vernegenvoudigd zijn, en daarmee 66 ExaBytes per maand bereiken.
 Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer en Head of Technology and Emerging Business van Ericsson, zegt: "Op basis van metingen in honderden mobiele netwerken illustreert het Ericsson Mobility Report de enorme onderliggende groei in de industrie. 4G-abonnementen stijgen sneller dan ooit, Voice over LTE-opname neemt toe en de groei van dataverkeer heeft niveaus bereikt die we sinds 2013 nog niet hebben gezien.
Ik ben in het bijzonder enthousiast dat de industrie grote stappen zet om de evolutie van het netwerk te bevorderen, inclusief de goedkeuring van de Non-Standalone 5G New Radio (NR), die vroege 5G-implementaties mogelijk maakt. Volgens onze prognose verwachten we dat dit zal leiden tot meer dan een half miljard 5G-abonnementen en de groei van vijftien procent in gebruikers in 2022.
 Het Mobility Report belicht verschillende trends in de industrie, zoals artikelen rondom internet voor iedereen, massale IoT-dekking in steden en de exploitatie van voertuigen met 5G.
 
LTE wordt technologie met de grootste impact in de geschiedenis
In 2018 zal LTE (4G) GSM overnemen als de grootste toegangstechnologie in het aantal abonnementen. De snelheid waarmee deze technologie is uitgerold en overgenomen, is ongekend. Het kostte LTE slechts vijf jaar om 2,5 miljard mensen te dekken, in vergelijking met acht jaar voor WCDMA/HSPA of 3G. In het eerste kwartaal van dit jaar alleen al werden 250 miljoen nieuwe LTE-abonnementen toegevoegd.
Terwijl de opkomst van LTE wordt gedreven door verbeterde gebruikerservaring en snellere netwerken, zal de implementatie van 5G ook gedreven worden door de behoefte aan nieuwe mogelijkheden voor mobiele breedband, alsmede aan efficiëntie en automatisering van de industrie. 5G zal het netwerk zijn om een verscheidenheid aan gebruikssituaties te ondersteunen. Naar verwachting worden tot 2022 meer dan een half miljard 5G abonnementen geactiveerd, exclusief IoT-verbindingen. 5G zal daarmee ongeveer vijftien procent van de wereldbevolking dekken.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
 Hoe werkt dat eigenlijk, het structureren van ongestructureerde data?
  Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dataverkeer apps in buitenland kost fortuin
 Mensen in opkomende markten: fundamentele veranderingen dankzij connectiviteit
 Sterke stijging mobiel internet onderweg
 Gebruik mobiel internet op zondag het hoogst
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Succesvol je geld beleggen? Doe het online!
reacties
Shell meest favoriete werkgever in 2018 (1) 
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst (1) 
Gebrek aan digivaardigheid op de werkvloer staat vooruitgang in de weg (3) 
Rente omhoog, lenen wordt duurder (1) 
Europese banken blind voor impact fintechs (1) 
50 procent Nederlanders heeft wel eens collega gedatet (1) 
Werkgever wil rol spelen bij ongezonde levensstijl medewerker  (3) 
top10
Rente omhoog, lenen wordt duurder
Hoe bouwt u aan een succesvolle bedrijfscultuur?
Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
Uitrol 5G onzeker door gaten in glasvezelinfrastructuur
De belangrijkste technologietrends voor 2019
Pensioenfondsen maken goede start in 2019
Shell meest favoriete werkgever in 2018
Banken hebben online gegevenstransport onvoldoende beveiligd
Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
Smart home markt groeit tot 1,7 miljard euro
meer top 10