zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Regio Utrechtse opnieuw bij meest concurrerende regio’s

2 maart 2017 - De Utrechtse regio staat opnieuw in de top van de meest concurrerende regio’s in Europa. Volgens de Europese Commissie (EC) staat Utrecht op de gedeelde tweede plaats, na Londen en scoort beter dan regio’s als Parijs en Frankfurt.

De index is tot stand gekomen op basis van meer dan 70 indicatoren. Deze hebben betrekking op onderwerpen zoals innovatie, bereikbaarheid, digitale infrastructuur, onderwijs, gezondheid en arbeidsmarkt.



Uniek en competitief
"Dank aan alle inwoners, ondernemers, onderwijzers, wetenschappers, verzorgers, aan iedereen die bijgedragen heeft aan deze toppositie. Een prachtig resultaat voor ons allen door samenwerking voor een uitstekend woon-, werk-, leef- en investeringsklimaat in de nasleep van de economische crisis. Dit maakt de regio uniek en uiterst competitief," aldus Commissaris van de Koning Van Beek van provincie Utrecht.

Goud
"We zitten op goud en we weten dit samen steeds beter te verzilveren. Met deze erkenning van de Europese Commissie als steun in de rug gaan we vol energie verder. De wereld staat niet stil. Er staan grote uitdagingen voor ons zoals onze arbeidsmarkt en de verregaande digitalisering van onze samenleving. Onze gezamenlijke inzet voor gezonde verstedelijking gaat ons helpen deze uitdagingen succesvol aan te gaan," volgens burgemeester Bolsius van gemeente Amersfoort.

Living lab
Burgemeester Jan van Zanen van gemeente Utrecht: "We maken van de regio Utrecht een living lab waar men antwoorden vindt op de vraag hoe een sterk groeiende regio gezondheid, economie en een groene leefomgeving succesvol combineert. Een wereldwijd exportproduct."

Arbeidsmarkt
Volgens de Europese Commissie behoort de regio Utrecht tot de Europese top op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Om dit zo te houden moet er de komende jaren geïnvesteerd worden in de vaardigheden van de Utrechtse beroepsbevolking voor een goede match op de arbeidsmarkt. Dat geldt ook voor het aantrekkelijk maken van Utrecht voor buitenlands talent. Daarnaast is een grotere instroom naar ICT-opleidingen noodzakelijk om concurrerend te blijven.

Innovatie als groeimotor
De regio Utrecht heeft een jonge beroepsbevolking, excellente kennis van wetenschappers, een sterke dienstverlenende economie en nauwe samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen. Dit zorgt ervoor dat Utrecht hoog scoort op het gebied van bedenken en toepassen van nieuwe technologieën. De Utrechtse regio biedt veel ruimte voor bedrijven om nieuwe oplossingen voor een gezond stedelijk leven te ontwikkelen, te testen en naar de internationale markt te brengen. Boegbeelden in deze regio zijn onder andere Merus, Genmab op het Utrecht Science Park, 2Getthere, Energyworx, FocusCura, Energetika en Lomboxnet.

Eerdere score in onderzoek
In twee eerdere edities van het onderzoek scoorde Utrecht nog een eerste plaats van de totaal 263 regio’s. De cijfers van deze editie zijn gebaseerd op de jaren 2014 en 2015 waarbij Nederland en ook de Utrechtse regio de nasleep voelde van de economische crisis.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De digitaliseringstrends voor 2017
 Kan elke regio een Silicon Valley worden?
 Brabant behoort tot de Europese top 36 innovatieve regio's
 Noord-Holland Noord maakt sprong op investeringsranglijst
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10