zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jongeren schrijven zich massaal in voor Techniek Experience Day

2 maart 2017 - Techniek Experience Day 2017 belooft de grootste techniekdag ooit te worden in Amsterdam. Een bijzondere ‘doedag’ voor leerlingen om ze te inspireren voor een keuze in de techniek, technologie, ICT of media.

Dit jaar vindt TEday plaats op maandag 14 maart op het Marineterrein in Amsterdam. Naast Defensie zijn hier diverse start-ups en creatieve tech bedrijven gevestigd die ook deelnemen aan het programma.TEday heeft grote belangstelling van middelbare scholen. In totaal doen veertien scholen mee en bijna 1.200 leerlingen. De interesse is zo groot dat er zelfs een wachtlijst is. Programma
Het organisatieteam heeft samen met alle betrokkenen een prikkelend en innovatief programma opgezet. Uniek omdat elke deelnemende leerling zelf een eigen programma samenstelt. Had je nog niks met techniek, technologie, ICT of media, dan gaat deze dag daar zeker verandering in brengen.  

Deelnemende partijen
Techniek Experience Day wordt aangeboden door het MBO College Noord en het MBO College Westpoort, onderdeel van het ROC van Amsterdam. Dit in samenwerking met Bureau Marineterrein en Defensie, IJsfontein, VR Base, Mediamatic en Makerversity.Meer informatie is te vinden op: www.rocva.nl/teday  Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegkundige. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Luchtvaart College Schiphol, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Johan Cruyff College voor topsporters. De Frank Sanders Akademie is één van de bijzondere onderdelen van het ROCvA, gespecialiseerd in musicalonderwijs. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Het ROC van Amsterdam werkt nauw samen met het ROC van Flevoland.  
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Marketeers in de luchtvaartindustrie benutten technologie nog te weinig
 Capaciteit is grootste bottleneck bij transitie in de bouw en techniek
 HR-professional verrast door krapte op arbeidsmarkt
 Wie door wil groeien als technisch professional, moet multidisciplinair zijn
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10